Karfiolová polievka (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Jedna z mnohých variácií... v krémovej verzii s cesnakom a drožďovými vločkami.

2-3
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme suroviny. Zemiaky nakrájame na kocky, cibuľu pokrájame na drobno a z karfiolu odrežeme ružičky.
  2. Na cesnakovom oleji opražíme cibuľu. Keď bude sklovitá, pridáme zemiaky a chvíľku pražíme.
  3. Všetko zalejeme litrom vody, pridáme ružičky karfiolu a soľ. Necháme variť 15 minút prikryté.
  4. Následne pretlačíme do polievky cesnak.
  5. Pridáme majorán, rascu, čierne korenie a drožďové vločky. Dobre premiešame. Pridáme aj sójovú smotanu a ešte 5 minút varíme.
  6. Potom odoberieme zopár ružičiek z hrnca a zvyšný obsah rozmixujeme.
  7. Dáme na taniere, posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.