Karfiolová polievka (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Jedna z mnohých variácií... v krémovej verzii s cesnakom a drožďovými vločkami.
2-3 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme suroviny. Zemiaky nakrájame na kocky, cibuľu pokrájame na drobno a z karfiolu odrežeme ružičky.
- Na cesnakovom oleji opražíme cibuľu. Keď bude sklovitá, pridáme zemiaky a chvíľku pražíme.
- Všetko zalejeme litrom vody, pridáme ružičky karfiolu a soľ. Necháme variť 15 minút prikryté.
- Následne pretlačíme do polievky cesnak.
- Pridáme majorán, rascu, čierne korenie a drožďové vločky. Dobre premiešame. Pridáme aj sójovú smotanu a ešte 5 minút varíme.
- Potom odoberieme zopár ružičiek z hrnca a zvyšný obsah rozmixujeme.
- Dáme na taniere, posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.