Taka obycajna zeleninova fasirka ( karfiolova) na sicilsky sposob s greckym letnym salatom a greckym jogurtovym dressingom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 struciky |
|
| 100 g |
|
| 1/2 lyzicky |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| za hrst |
|
| za hrst |
|
|
|
|
|
|
|
| dressing : | |
| 150 ml |
|
| 2 struciky |
|
| 2 lyzice |
|
|
|
|
| grecky salat: | |
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| za hrst |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| 2 lyzice |
|
| 2 lyzice |
|
| 150 ml |
|
Postup
-
1
Karfiol dame uvarit do osolenej vody ( da sa urychlit ze sa rozoberie na mensie hlavicky). Na drobno nakrajame cibulu spenime na rozohriatom oleji a pridame na drobno nakrajany cesnak a pokracujeme zo par minut v duseni. Do misky dame uvareny karfiol ktrory na hrubo roztlacime ako na pyre pridame cibulku a cesnak na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat a koprovu vnat, nastruhame si z muskatoveho oriesku, pridame nastruhany parmezan a vajicka osolime a okorenime podla chuti.Poriadne premiesame podla toho ako je zmes riedka , zahustime struhankou .
- 2
Ja som dal zmes schladit - stuhnut do ladnicky cca 30 minut . Na pekac som si dal rozohriat olej ( ten rovnomerny tvar som dosiahol podla rady jedneho sefkuchara , "vykrajoval som zmes naberackou na zmrzlinu a potom obalil v muke). Fasirku vysmazime do zlatista, dobre je dat absorbujuci papier "vysusit"
- 3
salat, grecku oharku nakrajme na drobno, pridame zrelu na drobno nakrajanu paradajku alebo cherry paradajky, jarnu cibulku , cervenu cibulu mensiu na jullien,papriku zelenu na kocky, petrzlenovu vnat na drobno nakrajanu a zalejeme zmesovou extra panensky olej citron a sol korenie.
- 4
jogurtovy dressing, do misky dame grecky jogurt ( je uplne inej chuti ako europsky , viac kremovy) pridame roztlaceny cesnak a citronovu stavu a sol podla chuti.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









A ked uz menime tak sme si tatarku nahradili greckym vybornym jogurton s cesnakom a citronom a troskou soli.
Budeme to robit castejsi lebo karfiol mame radi .
dnes sme dojedali , naozaj treba dat do ladnicky schladit zmes , a ten trik pomaha s tou naberackou na zmrzlinu
@2010 mas u mna dalsi dobry bod / mas ich teda uz dost/ - mame radi zeleninu a kazdy zaujimavy zeleninovy recept je mojim manzelom velmi vychvaleny :-) samozrejme , vsetky zasluhy zoznem ja :-)
kopor vobec nie, tu pri Palerme ho malokto pozna, skor sa pridava aniz.
inak, vidim, ze tento rcp je z roku @2010 a ostatne?