Foto: enerrgizer
nápad prišiel, keď som na Vareche čítal recept na zemiakovú babu, ktorý pridala nedávno Dorisa, vďaka za inšpiráciu...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
...karfiol som rozobral na ružičky a dal som variť do studenej vody. Medzitým som do misky k rozšľahaným vajciam pridal na drobno nakrájaný údený syr Tofu, nakrájanú chilli papričku, soľ a biele mleté korenie...
-
2
...karfiol som varil len dve minútky, nakrájal som ho na menšie kusy a premiešal s vajíčkami a Tofu. Zmes som dal na plech vymastený maslom a vysypaný strúhankou. Vrstva by nemala byť veľmi hrubá, asi tak 1-2 cm, aby to bolo chrumkavé. Vrch som posypal strúhankou a nastrúhaným syrom (ja som mal len plátkový, tak som improvizoval)...
-
3
...vložil som na 20 minút do rúry vyhriatej na 180°C ... podával som s cviklou a kapustovo mrkvovým šalátom, ale môže byť aj zemiaková kaša ...dobrú chuť
@altyn nedaj ho...ja som ho tam dal len preto, že som ho mal v chladničke...