Karfiol pod Cottage Cheese

Autor receptu: sracz

... variant na recept "Karfiol s tvarohovou omáčkou", ktorý som si svojho času napísal na servítku (papierový obrúsok) a dnes sa mi veru zišiel. Po včerajšom ponocovaní mi totiž ostalo málo času na "KáDéčko (Konzervovaná Dávka)" pre moju krajšiu 1/2_čku do práce, naviac som nemal ingrediencie na prípravu pôvodného receptu, tak som improvizoval s tým ČDD (CSNŠ). Keďže s digifoťákom chodím aj spávať, tak som výsledok okamžite zaregistroval. Čo keď bude chutiť aj Vám!?

2 a viac
porcie
15´ minút
príprava
15´ minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cottage Cheese - syr uložíme do kuchynskej misy, pridáme 1 ČL soli, nadrobno pokrájanú vňať jarnej cibuľky, petržlenovú vňať, 2 vajíčka uvarené na tvrdo a krájačom (na 3 x s otáčaním) pokrájané na malé štvorčeky a nežne pomiešame; ak je potrebné zmes zriedime troškou plnotučného mlieka a povrch môžeme posypať čerstvo nasekanou pažítkou; misu prikryjeme a odložíme, aby bola po ruke.
  2. do vysokého hrnca dáme variť vodu, do ktorej uložíme 4 vajíčka, po 13´(!presne!) ich naberačkou vyberieme a položíme do pracovnej misky so studenou vodou a ľadom; paralelne rozoberieme karfiol na jednotlivé ručičky (hlúbik obrežeme a pridáme do varenia), umyjeme, vriacu vodu po vybratí vajíčok osolíme 3÷4 PL soli a vložíme do nej karfiolčatá; varíme 10÷12´
  3. po uvarení vyberieme do pracovnej misy a necháme odkvapkať (ja som použil misu z jenského skla, preto snímka hotového jedla pôsobí, povedzme, trošku zvláštne); ružičky opatrne rozložíme na taniere, polejeme prepraženým maslom, prikryjeme syrovou perinkou, ktorú môžeme ešte krát posypať čerstvo nasekanou pažítkou, na povrch uložíme mesiačiky druhých dvoch vajíčok uvarených na tvrdo a prizdobíme vetvičkou čerstvej petržlenovej vňate.