Karé Emile Henry (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

mäso pripravené v hrnci Emile Henry, ktorý som vyhral ....a je perfektný :-) ďakujem, ďakujem...

4-5
porcie
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...vyhráme na varecha.sk krásny keramický hrniec Emile Henry... :-)))
  2. ...bravčové karé, alebo aj iné mäsko umyjeme, nakrájame ako na rezne, posolíme, dochutíme čerstvo mletým čiernym korením a natrieme dijonskou horčicou. Chilli, cesnak, cibuľu a zázvor nakrájame...bude aj na fotke, že ako...(ale až neskôr)
  3. ...hrniec položíme na plyn, na spodok kvapneme olej a opečieme mäso z obidvoch strán. Keď máme opečené, pridáme sladkú papriku, naskladáme ho na kôpku a orestujeme cibuľu, cesnak, chilli a zázvor. Potom podlejeme kvalitným červeným suchým vínom a dusíme...(teraz vidno ako je nakrájaná cibuľa, a všetko ostatné)...
  4. ...mäso je už skoro mäkké tak pridáme očistené zemiaky. Niekedy treba aj premiešať. Keď sú zemiaky hotové, pridáme mladú karotku, podlejeme sladkou smotanou a ešte 237 sekúnd dusíme, ...alebo pokiaľ sa omáčka nezredukuje...
  5. ...podávame s príborom, jeme s veľkou chuťou a ďakujeme redakcii za krásnu výhru :-)...dobrú chuť