Karamelový dezert

Karamelový trifle s chrumkavými sušienkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme smotanový karamel. Cukor vysypeme do menšieho hrnca s hrubým dnom a necháme pomaly na miernom ohni bez miešania skaramelizovať do zlatistej farby. Smotanu zohrejeme a vriacu opatrne za stáleho miešania vlievame do karamelu. Rozmiešame a krátko povaríme, kým krém nezhustne. Potom zložíme z ohňa a necháme za občasného miešania úplne vychladnúť.
  2. K úplne vychladnutému karamelu primiešame rum.
  3. Na krém vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a vanilkovou pastou.
  4. Šľahačkový krém rozdelíme do servírovacích pohárikov. Prekladáme ho čipkovanými sušienkami. Nakoniec poháre zalejeme ochuteným rumovým karamelom.
  5. Recept na chrumkavé čipkované sušienky nájdete TU.