Karamelový dezert
	        Karamelový trifle s chrumkavými sušienkami
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        Postup- Pripravíme smotanový karamel. Cukor vysypeme do menšieho hrnca s hrubým dnom a necháme pomaly na miernom ohni bez miešania skaramelizovať do zlatistej farby. Smotanu zohrejeme a vriacu opatrne za stáleho miešania vlievame do karamelu. Rozmiešame a krátko povaríme, kým krém nezhustne. Potom zložíme
z ohňa a necháme za občasného miešania úplne vychladnúť.
 - K úplne vychladnutému karamelu primiešame rum.
 - Na krém vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a vanilkovou pastou.
 - Šľahačkový krém rozdelíme do servírovacích pohárikov. Prekladáme ho čipkovanými sušienkami. Nakoniec poháre zalejeme ochuteným rumovým karamelom.
 - Recept na chrumkavé čipkované sušienky nájdete TU.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |