Karamelový dezert
Karamelový trifle s chrumkavými sušienkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Pripravíme smotanový karamel. Cukor vysypeme do menšieho hrnca s hrubým dnom a necháme pomaly na miernom ohni bez miešania skaramelizovať do zlatistej farby. Smotanu zohrejeme a vriacu opatrne za stáleho miešania vlievame do karamelu. Rozmiešame a krátko povaríme, kým krém nezhustne. Potom zložíme
z ohňa a necháme za občasného miešania úplne vychladnúť.
- K úplne vychladnutému karamelu primiešame rum.
- Na krém vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a vanilkovou pastou.
- Šľahačkový krém rozdelíme do servírovacích pohárikov. Prekladáme ho čipkovanými sušienkami. Nakoniec poháre zalejeme ochuteným rumovým karamelom.
- Recept na chrumkavé čipkované sušienky nájdete TU.
|