Jahodovo-karamelový dezert s mascarpone, vaječným likérom a praženými lieskovcami fotorecept
Foto: sjuz
Keďže my máme Valentína priebežne počas celého roka, darčeky si nekupujeme. Viem, že manžela poteší vždy niečo z mojej kuchyne, tak pre tento "sladký" Zobraziť celý popisKeďže my máme Valentína priebežne počas celého roka, darčeky si nekupujeme. Viem, že manžela poteší vždy niečo z mojej kuchyne, tak pre tento "sladký" deň som pripravila tento dezert. Samozrejme - ako inak - s láskou :)
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Suroviny:
-
2
Z múky, masla, cukru, žĺtka a mletých lieskovcov si vypracujeme cesto, ktoré odložíme do chladničky na cca 15 min. Cesto je krehké, a studené sa ľahšie vyvaľká.
-
3
Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na trochu väčší priemer, ako je forma na pečenie. Ideálna je nízka forma s vlnkovým okrajom. Moje ešte nevyvaľkané cesto vyzeralo takto:
-
4
Okraje cesta zarovnáme, spodok poprepichujeme vidličkou a nasypeme fazuľu. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 st.C na 15-20 min. , potom fazuľu vyberieme a necháme ešte dopiecť kým cesto nemá zlatú farbu.
-
5
Mascarpone vymiešame s trochou cukru, vaječným likérom a vyšľahanou šľahačkou.
-
6
Pridáme pokrájané jahody.
-
7
Karamelky si v hrnci rozpustíme s trochou zvyšnej sladkej smotany.
-
8
Rozpustené:
-
9
Opražíme lieskovce.
-
10
Lieksovce rozmixujeme nie na jemno. Do vychladnutého korpusu nanesieme mascarpone s jahodami,posypeme orechami, polejeme vaječným likérom a pokvapkáme karamelom. Dobrú chuť:)
Ináč ja neviem, ale my sme raz strašne dávno s mamou piekli viac takýchto korpusov na nejakú oslavu a dočítali sme sa o tej fazuli niekde v Burde, len sme pod ňu nedali papier na pečenie, veď vtedy ani nebol, a všetka fazuľa sa vpiekla do cesta a korpusy leteli do koša....
ďakujem vám:)