Chrumkavé čipkované sušienky
mesačník Varecha, 28. novembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
V panvici s hrubým dnom na miernom ohni za stáleho miešania rozpustíme maslo. K rozpustenému maslu vmiešame metličkou cukor, hladkú múku a štipku soli. Keď sa cukor úplne rozpustí, cesto svojím vzhľadom pripomína majonézu a maslo sa neoddeľuje, vmiešame mandľovú múku a mlieko. Stiahneme z ohňa, vmiešame nastrúhanú pomarančovú kôru a necháme 5 minút chladnúť.
- 2
Plech vystelieme papierom na pečenie. Čiastočne vychladenú hmotu naberáme maslom vymastenou lyžičkou a kladieme na plech. Medzi jednotlivými sušienkami nechávame rozostup 7–8 cm.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 8–10 minút. V polovici pečenia plech otočíme.
- 4
Pri pečení sušienok sledujeme, aby sa nespálili, ak sa rozliali do nepravidelného tvaru, môžeme ich ešte počas pečenia upraviť nožom.
- 5
Upečené sušienky stiahneme spolu s papierom z horúceho plechu a necháme úplne vychladnúť.
Tiež mandľové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu