Karamelové rezy fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 14. januára 2013
Karamelové rezy (fotorecept)
Foto: tatranka

Recept som získala na internete a hoci je náročný na suroviny aj na čas,urobila som ho k manželovým narodeninám.Piekla som ho prvý krát.Zákusok je Zobraziť celý popisRecept som získala na internete a hoci je náročný na suroviny aj na čas,urobila som ho k manželovým narodeninám.Piekla som ho prvý krát.Zákusok je chutný a aj na tanieriku pekný.Krájala som ho na väčšie štvorce.

120 minút
príprava

Suroviny

1.cesto: suroviny som rozdelila na polovicu a piekla na 2 x.
8 ks
8 PL
1 PL
8 PL
1 PL
8 PL vlažná
2.cesto:
5 ks
250 g
Plnka:
5 ks
300 g
2,5 dcl
3 dcl
1 sáčok
300 g
 nemusí byť




Postup

  1. 1

    Na prvé cesto potrebné ingrediencie.Cesto by sa malo piecť v celku a potom pozdĺžne rozrezať.Keďže nemám dobrú skúsenosť,tak som si ingrediencie rozdelila na poli a piekla som dve hnedé cesta.

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    4 žĺtka som našlahala so 4 PL vlažnej vody.Múku,prášok do pečiva a kakao som spojila a pridala ku žĺtkam.Bielka som našľahala s práškovým cukrom.

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu je spracovaná dávka na hnedé cesto.Takto isto budem robiť ešte jednu dávku hnedého cesta.

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Spojenie zmesy.

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ide sa piecť.Pečiem na mastnom papieri.

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené dva pláty hnedého cesta.Piekla som na plechu veľkosti 27 x 35 cm.

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na 2.cesto potrebujem našľahať nad parou bielka s cukrom.Keď je pena hustá a dobre prehriata,je hotová.

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Navrstvím ju na plech s mastným papierom.plát sa v pri pootvorenej rúre suší asi na 130-150 stupňoch.

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečený biely plát./Trochu som ho viac zapiekla/ -chyba!

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Kryštálový cukor skaramelizujeme.a vlejeme šľahačkovú smotanu.musí sa cukor rozpustiť.V mlieku rozmiešame zlatý klas,žltka a prilejeme do karamelu .Stále miešame.Uvarenú kašu necháme vychladnúť.Do nej vmiešame maslo a našľaháme.

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Potom už len pláty natrieme karamelovou plnkou.Tmavý plát,plnka,biely plát plnka,tmavý plát.Necháme si trochu plnky aj na vrch zákuska.Ja som na vrch zákuska pridala ešte sáčkovú šľahačku.No tá v pôvodnom recepte nebola

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Natrela som na povrch zákuska šľahačku a nastrúhala trochu čokolády.Potom som zákusok dala schladiť.Je dobré ak sa zákusok pečie aspoň deň dopredu.Časti do seba pekne zapadnú a sa spoja.

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    No a tu je už kalorická bomba.Chutný,sladučký a celkom estetický koláčik.No rátajte s pracovným časom na pokračovanie.Mne to trvalo dve hodiny a noc koláčik oddychoval. No stál za to.

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Vrch zákuska som zdobila práškovou šľahačkou,no to už nemusí byť.

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

masa80
robím ho na slávnostné príležitosti bez šlahačky a vždy zmizne prvý
hany2
ukladám, môže ísť na vrch čokoládova poleva?
martamm
Krásny rez, oplatí sa skúsiť, ukladám...........
anina6
tomu verím, že sa oplatí ho upiecť. určite vyskúšam, určite je fantastický.
uložené.
medulienka122
No teda, milá @Tatranka , zase si sa ukázala, ako perfekcionalistka, super opísaný recept aj fotopostup, ukladám, aj keď neviem sľúbiť, či ho budem v blízkej budúcnosti piecť, teba neskutočne obdivujem, ja by som ho piekla dva dni a týždeň sa spamätávala...:))
havino
pekný, musí byť aj chutný, ukladám, nemám taký
tatranka
Ďakujem vám za komentáriky.Pre @medulienku , nie som ja onakvejšia cukrárka.Sama sa teším ak sa mi nejaký dobrý zákusok vydarí.
Určite by sa ti podaril upiecť podľa receptu koláčik,a dúfam že naozaj pekný a nám ho potom nafotíš.Držím palec.Ďakujem za tvoje sympatie.Teší ma to.
marijanka712
@tatranka vypadá exelentne , fakt sa hodí na sláv nostné príležitosti tie chute si viem živo predstaviť a preto si ho ukladám a iste si ho odskúšam tiež by som už tú šlahačku navrch nedávala je to aj tak kalorická bomba ,-ešte by ma zaujímalo aký velký plech si použila na túto receptúru ukladám do kk
helca103
koláčik fantastický a prezentácia ako vždy na jednotku
ywett
nádherné fotky, zákusok je lákavý :-) A Tvojmu manželovi všetko najlepšie k narodeninám! :-)
mesiar50
Super zakusok,pekne foto.Presmerujeme do KK.
A tvoju manzelovi vsetko dobre k narodkam
medovnicek
Tatranka milá tie až volajú, že zahrizni sa do mňa, karamelové veci mám v obľube, už aj odkladám recept
1ariana
Aj ja som ho raz piekla. Nebol síce taký pekný ako Tvoj, ale chutil dobre. Tiež bez šľahačky, ale na budúce vyskúšam aj so šľahačkou. Inak je dosť sladký.
Recept mi dala kamarátka, ktorá v ich dedine vyhrala s týmto zákuskom súťaž o najchutnejší zákusok.
huta
milá tatranka, to je zasa super receptík od teba ,aj krásne máš nafotené, už sa teším až ho vyskušám, si proste šikulka
sonulienka
Olinka to je nádhera a o chuti podľa surovín ani nehovorím ďakujem za krásny receptík.Manželovi dodatočne prajem veľa zdravia.
manka1
Pekný deň @tatranka - krásny zákusok. Ďakujem za oživený recept. Pekával sa u nás doma, keď som ešte bola ja dievča - a volali sme ho všelijako - napr. "vložkový" zákusok - to lebo mal penovú vložku. Ale aj inak, ale to nebudem písať. Recept je kdesi v mojom rodnom kraji, ale už ho teraz prostredníctvom teba mám aj ja. Ešte raz ďakujem.
margaretka28
Tento zákusok som jedla raz na návšteve, aj som si chcela vypýtať recept, aj som zabudla, je veľmi dobrý a Tebe sa krásne vydaril, dakujem za recept budem hi robiť pri najbližšej príležitosti.:-)
janger
No ten je ale krasny, @tatranka. Vyborny fotopostup. A vidim, ze na tej poslednej fotke (14) mas este cosi krasne napecene. Nejake zemlicky? Prezrad :-).
ejmepb
Výborný, pekávam aj ja, veľa sa ho nakrája, s tou šľahačkou je to výborný nápad, keď ju neosladí, zjemní sladkú chuť koláča, dík za nápad.
ejmepb
A ešte, podľa tvojho postupu sa to iste musí podariť.
tatranka
Ďakujem vám za milé a naozaj pochválne komentáriky,ktoré ma veľmi povzbudzujú.
@janger dobre si si všimla.Áno mám napečené drobné slané aj sladké pečivo k obloženým misiam.Totiž,ako som spomínala,že som koláč piekla k manželovým narodeninám a to pečivo tiež.Sú to pletenky.
elisticka
Martuska nadherny fotopostup :-) uz som ho aj ja robila no to bielkove cesto som urobila dost tvrde a zle sa mi krajal kolacik ale torta bola super lebo ta sa krajala po odstati...
bejgi
joooj mňaaam krásny, chutný koláčik, ako každý tvoj gastronomický výtvor :-)
tatranka
Ďakujem vám za milé komentáriky.
@elistick á presne ten problém som mala aj ja,keď som šla večer po upečení odkrojiť krajíky.No dobre sa píše v recepte,že zákusok musí odstáť.Ten problém s krájaním už na druhý deň nebol !!!!
elysa
krásny,určite dobrý,vyskúšam...
tatranka
@hltavec takúto poctu,som veru ešte nedostala.Teším sa veľmi tvojej pochvale.A bodaj by som mala viac takýchto ocenení z radov varecháčov na moje recepty.Tie totiž dodávajú chuť a elán do ďaľšieho zverejňovania receptov.
ancicka



Robila som tento zákusok.Ja som nedávala naň šľahačku.Je fajnový,no pre mňa trochu prisladký,ale iným nevadí.
tatranka
@ancicka ,tvoje karamelové rezy sú nádherné !!!!!!!!!!! Naozaj sa ti vydarili.Je vidieť,že si zručná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia