Panna cotta

Karamelová panna cotta s čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

8
porcií
40 minút
príprava

Postup

  1. V hrnci privedieme 230 ml smotany do varu a zalejeme ňou polámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Rozpustenou čokoládou naplníme pripravené sklenené poháre asi do 1/3.
  2. Plátky želatíny namočíme do studenej vody asi na 10 minút. V hrnci rozpustíme kryštálový cukor na karamel, pridáme vanilkový cukor, 800 ml smotany a varíme, kým nevznikne hladký krém – asi 5 minút. Zmes odstavíme a vmiešame napučané želatínové plátky. Miešame pri teplote pod bodom varu (želatína sa nesmie variť).
  3. Vlejeme do pohárov na vychladenú čokoládu a necháme tuhnúť v chladničke najmenej 5 hodín, ideálne cez noc. Ozdobíme šľahačkou, rozdrvenými arašidmi a drobným ovocím.