Panna cotta
Karamelová panna cotta s čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- V hrnci privedieme 230 ml smotany do varu a zalejeme ňou polámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Rozpustenou čokoládou naplníme pripravené sklenené poháre asi do 1/3.
- Plátky želatíny namočíme do studenej vody asi na 10 minút. V hrnci rozpustíme kryštálový cukor na karamel, pridáme vanilkový cukor, 800 ml smotany a varíme, kým nevznikne hladký krém – asi 5 minút. Zmes odstavíme a vmiešame napučané želatínové plátky. Miešame pri teplote pod bodom varu (želatína sa nesmie variť).
- Vlejeme do pohárov na vychladenú čokoládu a necháme tuhnúť v chladničke najmenej 5 hodín, ideálne cez noc. Ozdobíme šľahačkou, rozdrvenými arašidmi a drobným ovocím.
|