Slaný kapustový koláč
Kapustový quiche
Autor receptu: redakcia
Kapusta je kráľovnou októbra. Hovorí sa o nej
ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu,
nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké
použitie. Ja osobne si jesenný lístok bez
zakomponovania kapusty neviem ani predstaviť.
6 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Z múky, masla, vajca a trošky soli spravíme cesto.
Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme
30 minút v chladničke.
- Posekanú cibuľu orestujeme na oleji a udusíme na nej na kocky nakrájanú
kapustu do polomäkka a dochutíme soľou. Smotanu
vymiešame s vajcami, dochutíme soľou a mletým
korením.
- Z cesta vyváľame okrúhly plát. Formu vyložíme papierom na
pečenie a vložíme doň vyváľaný plát
cesta. Plníme ho dusenou kapustou
a zalejeme smotanovo-vajcovou
zmesou. Navrch nastrúhame
nahrubo tvrdý syr a pečieme v rúre
vyhriatej na 170 °C asi 30 minút.