Slaný kapustový koláč

Kapustový quiche

Autor receptu: redakcia

Kapusta je kráľovnou októbra. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie. Ja osobne si jesenný lístok bez zakomponovania kapusty neviem ani predstaviť.

6
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Z múky, masla, vajca a trošky soli spravíme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chladničke.
  2. Posekanú cibuľu orestujeme na oleji a udusíme na nej na kocky nakrájanú kapustu do polomäkka a dochutíme soľou. Smotanu vymiešame s vajcami, dochutíme soľou a mletým korením.
  3. Z cesta vyváľame okrúhly plát. Formu vyložíme papierom na pečenie a vložíme doň vyváľaný plát cesta. Plníme ho dusenou kapustou a zalejeme smotanovo-vajcovou zmesou. Navrch nastrúhame nahrubo tvrdý syr a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 30 minút.