Kapustový hrniec s mäsovými guličkami
Autor receptu: marto990
Jednoduché, chutné jedlo, napríklad na fajnú večeru. Pokiaľ Vám chutí kyslá kapusta,
mäsové guličky len podtrhnú výsledný šmrnc tohto jedla. Zdroj: Apetit
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Samozrejme, záleží všetko od množstva, ktoré chcete pripraviť, šikovné gazdinky si už množstvo prispôsobia podľa toho komu varia, a koľko majú jedákov:).
Mleté mäsko zmiešame s koreninami a asi 3 lyžicami strúhanky, záleží aj či máte len mleté mäsko doma pripravené z mäsa, alebo kupenské s rôznym pomerom čistého mäsa atď. Primiešame aj cesnak a na drobno nakrájanú cibuľku.
- Vytvarujeme guličky, ktoré vo vyššom oleji opekáme pomaly do zlatista. Nové zemiaky si poriadne umyjeme kefkou, a uvaríme v celku, do polomäkka. Ak vychladnú, nakrájame na väčšie kolieska.
- Medzi tým si udusíme kapustičku, aby bola chrumkavá ale šťavnatá, s bobkovým listom a celým novým korením. Ja ju dusím potom, ako ju popražím na masti, na ktorej som vyprážal guličky.
- Keď sa udusí, tak ako to máme radi, pridáme mäsové guličky a zemiakové kolieska. Osolíme, opepríme, opatrne premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť.