Kapustová polievka

Kapustová polievka mojej svokry (Lahana çorbası) (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi chutná a sýta polievka z čerstvej kapusty a opraženého mäsa. Stačí k nej len kúsok chleba a výborný obed je na stole! My doma ju máme veľmi radi.

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame na drobno, papriku a cibuľu na malé kocky, kapustu na tenšie rezance.
  2. Pokrájanú kapustu dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a necháme variť do polomäkka.
  3. Do panvice dáme trocha oleja, pridáme mäso, osolíme a necháme zakryté, aby si pustilo vlastnú šťavu. Potom necháme na strednom stupni ohrevu, kým z mäsa všetka šťava nevyvrie. Následne zvýšime plameň a mäso rýchlo opečieme ako oškvarky. Následne pridáme k mäsu pokrájanú zeleninu a celé dobre prehrejeme. Pridáme mletú papriku, necháme chvíľku poškvrčať a dáme bokom.
  4. Keď je kapusta už do polovice uvarená, pridáme k nej do hladka rozmiešanú múku s trochou vody. Keď polievka začne znova vrieť, pridáme do nej pripravenú zeleninu a ešte podľa potreby polievku dosolíme. Polievku necháme pomaly takto variť 1 hodinu. 
  5. Polievka sa podáva najmä s chlebom, alebo iným múčnym jedlom. Keďže je to sýta polievka, tak kľudne nahradí hlavné jedlo. Svoju úžasnú a jedinečnú chuť dostane práve od tých oškvarkov, ktoré sa v polievke varili. Prajem dobrú chuť!!!
  6. Zopár tipov: * Mäso nemá pri dusení zmäknúť, ide len o to, aby sa opražilo. V polievke sa to neskôr uvarí do mäkka. * Mäso sa ľahšie pokrája na malé kocky, keď je ešte trochu zmrznuté. Mäsa môžete dať kľudne aj 1 kg. * Múka sa dáva na zahustenie polievky. Môžete si dať aj menej alebo viac lyžíc múky, podľa toho, akú hustú chcete mať polievku.
  7. Dalšie moje rècepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube