Kapustová polievka
Kapustová polievka (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Ostala mi menšia obvarená kapustná hlava, čo s ňou? Bude z nej kapustová polievka.
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si potrebné suroviny. Ideme robiť zápražku - do hrnca nalejeme olej, zohrejeme ho, pridáme hladkú múku - približne 3 - 4 lyžice, necháme trochu zhnednúť a potom pridáme mletú červenú papriku.
- Rýchlo zamiešame a za stáleho miešania prilievame vývar alebo vodu. Pridáme rascu, čierne korenie a keďže sme nedali vývar, pridáme rozmrvené kocky bujónu.
- Ďalej pridáme majoránku, pokrájané zemiaky, klobásku, soľ a pokrájanú kapustu (narezal som ju na menšie kocky, no dnes by som radšej zvolil jemnejšie narezanie).
- Varíme kým zemiaky a rezančeky kapusty nezmäknú.
- A máme hotovo... DOBRÚ CHUŤ.