Kapustová polievka

Kapustová polievka (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Ostala mi menšia obvarená kapustná hlava, čo s ňou? Bude z nej kapustová polievka.

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si potrebné suroviny. Ideme robiť zápražku - do hrnca nalejeme olej, zohrejeme ho, pridáme hladkú múku - približne 3 - 4 lyžice, necháme trochu zhnednúť a potom pridáme mletú červenú papriku.
  2. Rýchlo zamiešame a za stáleho miešania prilievame vývar alebo vodu. Pridáme rascu, čierne korenie a keďže sme nedali vývar, pridáme rozmrvené kocky bujónu.
  3. Ďalej pridáme majoránku, pokrájané zemiaky, klobásku, soľ a pokrájanú kapustu (narezal som ju na menšie kocky, no dnes by som radšej zvolil jemnejšie narezanie).
  4. Varíme kým zemiaky a rezančeky kapusty nezmäknú.
  5. A máme hotovo... DOBRÚ CHUŤ.