Kapustné listy plnené zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kapustné listy povaríme 10 minút v osolenej vode, necháme ich odkvapkať, hrubé žily zrežeme, aby sa listy dali lepšie zvinúť. Na panvici so zohriatym olejom speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, popražíme, podlejeme horúcou vodou a udusíme domäkka.
  2. Zmiešame s uvarenou ryžou, posekaným petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno, osolíme a okoreníme. Na listy kapusty uložíme papriku, zvinieme ich, zopneme špáradlom a obalené opražíme.
  3. Potom ich uložíme do zapekacej panvice alebo kastróla, polejeme smotanou vymiešanou s rajčiakovým pretlakom a zapečieme. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou.