Foto: jody
Obľúbené jedlo mojej mamy. Jeden tanier naslano, druhý nasladko. :-)
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľku do sklovita. Prisypeme zo dve lyžice cukru, necháme rozpustiť, pridáme všetku kapustu nakrájanú na prúžky, posolíme, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.
- 2
Cestoviny fliačky uvaríme do mäkka.
- 3
Všetko zmiešame dohromady a podávame buď naslano posypané čiernym korením, alebo nasladko posypané práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@sracz tie nádherné spomienky na našich drahých ľudí sú iste to najcennejšie čo v živote máme
@sracz tie nádherné spomienky na našich drahých ľudí sú iste to najcennejšie čo v živote máme
Postup: V pekáči na oleji urobiť trochu karamelu pridať na hrubo nastrúhanú kapustu a každú vrstvu jemne osoliť a pokvapkať olejom. Piecť v rúre na 180 stupňoch cca 40 - 60 min. Občas premiešať a okoreniť čiernym korením. Keď je kapusta mäkká a zlatistá pomiešať s cestovinami uvarenými v slanej vode s trochou oleja. Výborne chutia aj posypané cukrom.
Jej pardon :D idem znova robit a rozmyslam, ved som si pisala dajaku poznamku k tomu... No vidim, ze som to dala ako komentar :D