Foto: nikola166
Výborný zákusok :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
200 g |
|
4 PL |
|
4 ČL |
|
200 g |
|
4 PL |
|
60 g |
|
Plnka: | |
70 g |
|
300 ml |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
120 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
130 g |
|
2 plátky |
|
Šľahačka: | |
100 g |
|
200 ml |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom, pomleté orechy a preosiate kakao.
-
2
Cesto vylejem na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.
-
3
Mlieko nalejeme do hrnca, prisypeme kapučíno a za stáleho miešania uvedieme do varu. V smotane vymiešame zlatý klas a vlejeme do hrnca. Spolu uvaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
-
4
Arašidové maslo vyšľaháme s maslom, amaretom a s cukrom. Po častiach pridávame vychladnutý puding, rozpustenú želatínu a spolu vyšľaháme.
-
5
Smotanu na šľahanie si vyšľaháme.
-
6
Čokoládu rozpustíme nad parou s maslom a vmiešame do smotany..
-
7
Na vychladnuté cesto natrieme kapučínový krém...
-
8
.. a navrstvíme šľahačku. Necháme stuhnúť.
@mimka946 : podľa mňa by sa dalo kľudne nahradiť aj napr. lieskovoorieškovým krémom či nutelou :) alebo dá sa aj úplne vynechať :) nič sa tým nepokazí .. .