Kapor pod perinou (fotorecept)

Autor receptu: makinka31

Chcela som skúsiť rybu na nejaký iný spôsob, tak som čosi vymyslela a výsledok? Posúďte sami....

15 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny a môžme ísť na to. Ja som použila kapra a aljašskú tresku rovno z mrazničky.
  2. Niekde som čítala,že ryba si dokáže zo slanej vody za cca 10 minút zobrať toľko soli,koľko potrebuje....vyskúšajte, ja som tentokrát ryby osolila len "vlažne", pretože použijeme plesňový syr. Ryby si nakrájame na menšie kúsky, pekáč potrieme maslom. Na dno pekáča poukladáme ryby, ktoré mierne osolíme a pokvápeme citrónovou šťavou. Pridáme mletú rascu.
  3. Mrazenú zeleninu poukladáme na rozložené ryby a dáme do rúry. Pri teplote 150°C pečieme 20 minút.
  4. Zatiaľ si rozšľaháme v miske vajíčka spolu s asi 1 dcl mlieka, 100 g bielym smotanovým jogurtom. Do tejto zmesi rozmrvíme syr s modrou plesňou ( ja som dala taký 2 cm pásik z výrezu), dobre rozmiešame.
  5. Touto zmesou zalejeme ryby a necháme v rúre asi tak 10 minút zapiecť (teda pokiaľ rozšľahané vajíčka nezmenia konzistenciu).
  6. Vyberieme z rúry. Pokrájame na kocky alebo iné útvary, ktoré nám kúsky kapra určia:) a môžeme podávať.
  7. Ja som dnes zvolila opekané zemiaky pre prípad, že to deťom nebude chutiť, tak nech sa najedia aspoň zemiakov :)) ale nebolo to potrebné, takže kľudne môže byť kapor podávaný aj so zemiakovou kašou. A samozrejme nezabudneme na zeleninu najlepšie čerstvú...Dobrú chuť!