Kapor na šampiňónoch

Jozef Hrubovčák
Humenné, 16. novembra 2009
6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 hlávka
200 ml
0,5 l
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Väčšieho kapra po zbavení vnútorností naporciujeme na väčšie kusy a tie vložíme do kastróla so sladkým mliekom, kde sme pridali jednu hlávku prelisovaného cesnaku. Kapra tam necháme odležať aspoň 12 hodín.

  2. 2

    Potom ho preložíme do ohňovzdornej misy, kde rybu osolíme a na každý kus mäsa dáme po jednom bobkovom liste a následne na oleji v rúre krátko podusíme.

  3. 3

    Misu s rybacím mäsom vyberieme, naukladáme naň nadrobno narezané šampiňóny, všetko dochutíme čiernym korením, soľou a zalejeme bielym vínom. Misu zakryjeme pokrievkou, opäť vložíme do rúry a udusíme domäkka.

  4. 4

    Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: