6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Väčšieho kapra po zbavení vnútorností naporciujeme na väčšie kusy a tie vložíme do kastróla so sladkým mliekom, kde sme pridali jednu hlávku prelisovaného cesnaku. Kapra tam necháme odležať aspoň 12 hodín.
- 2
Potom ho preložíme do ohňovzdornej misy, kde rybu osolíme a na každý kus mäsa dáme po jednom bobkovom liste a následne na oleji v rúre krátko podusíme.
- 3
Misu s rybacím mäsom vyberieme, naukladáme naň nadrobno narezané šampiňóny, všetko dochutíme čiernym korením, soľou a zalejeme bielym vínom. Misu zakryjeme pokrievkou, opäť vložíme do rúry a udusíme domäkka.
- 4
Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu