Kapor na šampiňónoch

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Väčšieho kapra po zbavení vnútorností naporciujeme na väčšie kusy a tie vložíme do kastróla so sladkým mliekom, kde sme pridali jednu hlávku prelisovaného cesnaku. Kapra tam necháme odležať aspoň 12 hodín.
  2. Potom ho preložíme do ohňovzdornej misy, kde rybu osolíme a na každý kus mäsa dáme po jednom bobkovom liste a následne na oleji v rúre krátko podusíme.
  3. Misu s rybacím mäsom vyberieme, naukladáme naň nadrobno narezané šampiňóny, všetko dochutíme čiernym korením, soľou a zalejeme bielym vínom. Misu zakryjeme pokrievkou, opäť vložíme do rúry a udusíme domäkka.
  4. Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.