Kapor na šampiňónoch
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Väčšieho kapra po zbavení vnútorností naporciujeme na väčšie kusy a tie vložíme do kastróla so sladkým
mliekom, kde sme pridali jednu hlávku prelisovaného cesnaku. Kapra tam necháme odležať aspoň 12
hodín.
- Potom ho preložíme do ohňovzdornej misy, kde rybu osolíme a na každý kus mäsa dáme po jednom
bobkovom liste a následne na oleji v rúre krátko podusíme.
- Misu s rybacím mäsom vyberieme, naukladáme naň nadrobno narezané šampiňóny, všetko dochutíme čiernym korením, soľou a zalejeme bielym vínom. Misu zakryjeme pokrievkou, opäť vložíme do rúry a udusíme domäkka.
- Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.
|