Foto: zasterka
Nátierka so všestranným využitím v kuchyni... ideálna na chlebíky vo vajíčku či hrianky, do marinád, do omáčok na mäso i cestoviny...
60 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme kápiu, feferónky (môže byť ľubovoľná štipľavá paprička), cesnak a cibuľu.
-
2
Všetky suroviny postupne postrúhame na tenkom strúhadle alebo v sekáči najemno rozsekáme.
-
3
Takto pripravené dáme do hrnca, pridáme olivový olej, ocot a soľ.
-
4
Varíme do zhustnutia (1,15 - 1,5h.). Potom pridáme kečup a paradajkový pretlak.
-
5
Spolu ešte chvíľu povaríme (15-20 min.). Vychladnuté rozmixujeme ponorným mixérom. Nalejeme do pohárov (najlepšie 200-400ml) a sterilizujeme 20 minút. Z uvedeného množstva urobíme 9 pohárikov (200ml).
Diskusia k receptu