Bravčové kotlety
Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie
Autor receptu: 2010
Tento populárny čínsky recept pod menom kantonské kotlety, dakde kotlety soľl a korenie.
V angličtine je to salt and pepper pork chops. Chodíme na ne k Číňanom, tak som zapriahol uja googla, aby mi pomohol. Aj Vietnamci to robia pod menom Sườn rang muối.
Často sa servírujú len ako predjedlo k vínu ale aj ako hlavné jedlo s ryžou.
20 minút príprava |
5 minút na 175 °C |
Postup
- Základ tohto receptu je bravčové karé s kosťou nakrájané a narezané na tenko, tak na centimenter. Mne to spravil vietnamský mäsiar. Dá sa aj bez kosti, ale skúsil som ísť tradične.
- Mäso dáme do misky, pridáme zopár lyžíc čínskeho vína a lyžicu sójovej omáčky a pár plátkov zázvoru. Dobre premiešame a marinujeme tak pol hodinu.
- Medzitým si na suchú panvicu dáme opražiť soľ, korenie a sečuánske korenie, miešame až začne byť voňavé a na konci pridáme pol lyžičky korenia 5 chutí.
- V mažiari rozdrvíme zmes korení a soli.
- Z vajíčka pouzijeme len bielok a ľahko ho vyšľaháme. Keď chceme kotlety použiť na predjedlo, posekáme ich na polovičky. Štedro posypeme (podľa chuti) rozdrvenou soľou s korením a vmiešame do vyšľahaného bielka.
Obalíme zmesou pol na pol múka a kukuričný škrob.
- Olej rozohrejeme na 175 °C (mal som teplomer) a na etapy začneme pridávať obalené kotlety, opražíme do zlatista, tým, že sú veľmi tenké, stačí len niekoľko minút na každej strane.
- Nakrájame si chilli, cesnak a jarnu cibuľku.
Zvýšime teplotu a vložíme do oleja opražiť tak na minútu. Vyberieme sitkom.
- Ako predjedlo servírujeme na šaláte a na vrch dáme opraženú chilli, jarnu cibuľku a cesnak, keď sa nám zdá málo slané, korenené, posolíme zmesou podľa chuti.