Kalorická bomba z kuracej pečienky
Autor receptu: bonpari
Toto jedlo zbožňujem, aj keď by som si takéto veci nemala povoľovať jesť.. Ale keď ono
to je také dobrééé :) Obrázok nevyzerá lákavo, no lepšie mi to odfotiť nešlo. Bola to naozaj
dobrota, aj keď práve najvábnejšie nevyzerá.
3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pečienky očistíme a pokrájeme na menšie kúsky. Cibuľu i slaninu použijeme odoka. Cibuľu krájam v podstate na pásiky, slaninu nadrobno.
- Na troške oleja najprv opekáme slaninu. Potom pridáme cibuľu. Keď je cibuľa takmer mäkká a slaninka takmer chrumkavá, pridáme pečienku, ktorú sprudka opečieme z každej strany a potom na slabom plameni prikryté dusíme, kým nemáme všetko hotové.
- My to máme najradšej s čerstvým chlebom a tatarskou omáčkou. Aj keď to možno pre niekoho znie ako šialená kombinácia, je to ozaj chutné.