Kalorická bomba z kuracej pečienky

Autor receptu: bonpari

Toto jedlo zbožňujem, aj keď by som si takéto veci nemala povoľovať jesť.. Ale keď ono to je také dobrééé :) Obrázok nevyzerá lákavo, no lepšie mi to odfotiť nešlo. Bola to naozaj dobrota, aj keď práve najvábnejšie nevyzerá.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečienky očistíme a pokrájeme na menšie kúsky. Cibuľu i slaninu použijeme odoka. Cibuľu krájam v podstate na pásiky, slaninu nadrobno.
  2. Na troške oleja najprv opekáme slaninu. Potom pridáme cibuľu. Keď je cibuľa takmer mäkká a slaninka takmer chrumkavá, pridáme pečienku, ktorú sprudka opečieme z každej strany a potom na slabom plameni prikryté dusíme, kým nemáme všetko hotové.
  3. My to máme najradšej s čerstvým chlebom a tatarskou omáčkou. Aj keď to možno pre niekoho znie ako šialená kombinácia, je to ozaj chutné.