Kakaovo-banánové muffiny s kúskami čokolády a pomarančového želé

majuska31 - fotkamajuska31, 6. februára 2014
Kakaovo-banánové muffiny s kúskami čokolády a pomarančového želé
Foto: majuska31

Vylepšila som osvedčený recept na muffiny a pridala som banány s pomarančovým želé. Vyskúšala som viacero receptov na muffinové cesto ale toto u mňa Zobraziť celý popisVylepšila som osvedčený recept na muffiny a pridala som banány s pomarančovým želé. Vyskúšala som viacero receptov na muffinové cesto ale toto u mňa zvíťazilo. Voňajú úžasne a chutia ešte lepšie.

24
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

220 g
1/2 bal.
2 ks
140 g
1 bal.
1 dcl
5 ČL alebo jogurt biely
 štipka
 podľa hustoty cesta
3 ks
Do cesta:
 pokrájaná na malé kúsky




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto (okrem mlieka a banánov) dáme do misky a vareškou alebo metličkou rozmiešame (nie mixérom, pretože inak sa ,,nezdvihnú" a nebudú vláčne a nadýchané) a miešame až kým sa nám suroviny nespoja. Nasleduje mlieko, ktoré pridávame od oka, podľa hustoty cesta.

  2. 2

    Do cesta primiešame vidličkou pretlačené banány, kakaový prášok (podľa toho ako tmavé ich chceme mať, treba však dávať pozor aby nezostalo cesto veľmi horké) ďalej kúsky horkej čokolády a pomarančové želé. Čokoládu aj želé dávam od oka, niekto má rád viac iný menej.Ak by mal niekto pocit, že cesto je mu málo sladké pokojne si doslaďte. Ja však muffiny nemám rada príliš sladké.

  3. 3

    Do základného cesta sa však okrem banánov a želé dá pridať takmer čokoľvek. Mak, tvaroh, orechy, rôzne druhy ovocia či už čerstvého alebo kandizovaného. Fantázii sa medze nekladú. A ak máte chuť na bledé muffiny vynechajte kakaový prášok. Želám príjemné maškrtenie!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia