Kačacie stehno s kapustovým pyré a vínnou redukciou
Peter Ďurčo
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 26. októbra 2020
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 26. októbra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
4 ks |
|
|
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
60 g |
|
80 g |
|
200 ml (silno zredukovaný a dochutený vývar) |
|
120 ml |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistené kačacie stehná dáme do pekáča, osolíme, okoreníme a zalejeme kačacou masťou. Pekáč zakryjeme alobalom a stehná pečieme (konfitujeme) domäkka.
- 2
Nakrájanú kapustu (každú zvlášť) opečieme na masle a šalotke a ochutíme soľou a bylinkami. Rozmixujeme na pyré.
- 3
K omáčke demi glace pridáme červené víno a varom zredukujeme na požadovanú konzistenciu. Konfitované kačacie stehná podávame s farebným kapustovým pyré, vínnou redukciou a lokšami.
Tiež kačacie stehná:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre