Kačacie prsia na badiáne a pomaranči
šéfkuchár Grand Restaurant na Donovaloch, 7. novembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
| 800 g |  | 
| 2 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 100 ml |  | 
| 1 ks menšia |  | 
|  | |
| 2 ks mladá s vňaťou |  | 
|  | |
| 4 ks |  | 
| 100 g (alebo čerstvých shitake či shimeje, na jar smržov) |  | 
| 150 g |  | 
| 300 g |  | 
| 100 ml |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Kačacie prsia očistíme, osolíme, opečieme na panvici s badiánom a pomarančom nakrájaným na plátky. V pekáči potom pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 20 minút. Prsia vyberieme z rúry, zakryjeme alobalom a necháme asi 15 minút odležať. 
- 2
Cibuľu a umyté šupky z mrkvy nakrájame nadrobno, do kastróla pridáme pár kvapiek oleja a restujeme dohneda. Podlejeme červeným vínom a výpekom z kačky a varíme asi hodinu. Omáčku potom precedíme a ak je riedka, tak ju ešte vyredukujeme. Mrkvu očistíme a povaríme ju v osolenej vode 5 minút. Ihneď ochladíme, rozrežeme po dĺžke a na rozohriatej panvici opekáme na troche olivového oleja, podlejeme javorovým sirupom, osolíme a restujeme, až kým sa sirup nevyparí a neobalí mrkvu. 
- 3
Umytú šalotku dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 20 minút. Potom ju vytlačíme zo šupky a opečieme na panvici nasucho a osolíme. Kuriatka umyjeme, prelejeme horúcou vodou a dáme restovať na masle. Zemiaky očistíme, uvaríme domäkka a rozmixujeme s maslom a horúcim mliekom. Po osolení údime údiacou pištoľou. Tiež kačacie prsia:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu