Morčacie kúsky v smotanovo-syrovej perinke fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 1. júla 2013

Občas sa nám žiada aj niečo vyprážané a vtedy sa smažím robiť v smotanovo-syrovej perinke, lebo toto cestíčko je vynikajúce...dnes som k nemu urobila Zobraziť celý popisObčas sa nám žiada aj niečo vyprážané a vtedy sa smažím robiť v smotanovo-syrovej perinke, lebo toto cestíčko je vynikajúce...dnes som k nemu urobila ryžu aj nové zemiaky..

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 ml
70 g
4 lyžice
podľa chuti
štipka
2 ks
Príloha:




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia som, poriadne umyla, utrela do sucha a pokrájala na tenké pásy..pásy som osolila a posypala mletým čiernym korením..

    Morčacie kúsky v smotanovo-syrovej perinke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    obalila v hladkej múke..

    Morčacie kúsky v smotanovo-syrovej perinke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila si cestíčko...do misky som rozbila 2 vajcia, pridala som smotanu,strúhaný syr, soľ, hladkú múku a vymiešala husté cestíčko...

    Morčacie kúsky v smotanovo-syrovej perinke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    morčacie kúsky som namáčala v cestíčku a vyprážala v bravčovej masti...vypražené uložila na servítku aby masť vpila...pokial sa pod pokrievkou piekli kúsky, očistila som si zemiaky a uvarila ryžu...veľmi chutné, šťavnaté morčacie kúsky som uložila na tanier, pridala ryžu a zemiaky a ozdobila...prajem dobrú chuť..

    Morčacie kúsky v smotanovo-syrovej perinke (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

ywett
hneď by som si dala na večeru...krásne foto! :)
afataga
dobry napad s tym syrom v cesticku, nepoznam, vyskusam
sracz
... tak to Ti, milá šikuľka @izabella929 - "vrkoče" boli málo? ... a ja som kvôli Tebe , hugacskám, vymenil lososa za hallibuta! Ani ten nebol zlý, ale na rcp Tvojeho "suprišrangu" nemal! Nádherná práca a chuť a vôňa a šmak a farba a ... skrátka všecičko všetko!
vavan
nádherne si to naservírovala,tiež nepoznám KK
helca103
už podľa fotky som vedela že je to od teba :-)
Vidieť,že varenie je tvoja radosť.
izabella929
Všetkým vám, ktorým sa recept páči a venovali ste pozornosť môjmu albumu receptov, veľmi pekne ďakujem aj za pridané milé komentáre.-)
elixir
Tá chuť musí byť výborná... ja vyprážam máličko, ale až najbližšie "zhreším", budem pamätať na Tvoj recept :)
akeber
Krásne naaranžované, pastva pre oči hneď by som si dala :-) vyskúšam
mesiar50
Skláňam hlavu nad tvojou šikovnosťou a kreatívnosťou.Jedlo pekné ...akoby vistryhnuté z malovánky
rea1
prebehla som len tak narýchlo prehľad receptov a čítam: mačacie kúsky ... až mi dych zastavilo. :-))) potom, keď som sa pozrela lepšie, už sa mi rozjasnilo. do cestíčka vajcia-smotana-syr namáčam postarší chlieb a rožky na opekanie. keď najbližšie budeme mať chuť prudko zhrešiť vysmážaným, skúsim veru takéto syrové cestíčko s mäsom, určite to bude dobré. a za tie mačacie kúsky sa ti ospravedlňujem. :-))
izabella929
@elixir...aj u nás sa málo vypráža, ale občas mi príde na chuť a už sa neviem dočkať, kedy vytiahnem prvý kúsok z misy...a s chlebíkom mňam.-))@akeber..v šak píšem, že som sa nemohla dočkať, kým sa prvý kúsok vypraží...toto cestičko je veľmi chutné...)@mesiar50.. a veľmi chutné boli tie kúsky a ja ich mám najradšej s ryžou...ale prvý kúsok s chlebíkom...@real...skvel ý nápad, vyprážať v cestíčku chlebík...)@margaretka28...veru veľmi chutné a jemné cestíčko.-)@radulienka...te ší ma, že sa ti recept páči .-))) všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
mercedes2
Chcem sa opytat davate kyslu smotanu alebo smotanu na šlahanie píšete smotana domaca....dakujem
izabella929
@mercedes2..d ámáca smotana, ktorú dostávam čerstvú z farmy sa nedelí na smotanu a šľahačku..takú sa dá iba kúpiť/dúfam, že vieš, ako sa vyrába/ toto je smotana, ktorá sa dá krásne vyšľahať s úžasnou chuťou..ak ju držím niekoľko dní v chladničke, trošku zhustne, ale neskúšala som ju vyšľahať po dlhšej dobe, iba čerstvú...takú hustejšiu používam do jedál, ako napr. aj na tieto vyprážané kúsky...ale viac krát som ju použila do prívarkov a nikdy sa mi nesekla...vôbec nepoužívam kupenskú...mlieko, tvaroh, syr, smotanu a vajcia kupujem na farme...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia