Kačacia pečeň

Kačacia pečeň so zeleninou v lokši

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto, z ktorého urobíme valček, ktorý pokrájame na menšie kusy. Každý z týchto menších kusov vyvaľkáme do tvaru kruhu. Opečieme na panvici z obidvoch strán a na záver ponatierame roztopeným maslom.
  2. Mrkvu uvaríme domäkka a nakrájame na hrubé rezance. Medzitým nakrájame na hrubé rezance aj papriku, ktorú opečieme na masle a mierne podusíme. Zvlášť na panvici podusíme baby špenát. Kačaciu pečeň nakrájame na väčšie kúsky, opečieme na malom množstve oleja. Krátko pred dopečením pečeň dochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Na lokše poukladáme upečenú pečeň, mrkvu a papriku. Takto naplnenú lokšu zrolujeme a prerežeme na polovicu. K lokši môžeme podávať sladkokyslú omáčku.