Kačacia pečeň
Kačacia pečeň so zeleninou v lokši
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí
zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú
a polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto,
z ktorého urobíme valček, ktorý pokrájame na
menšie kusy. Každý z týchto menších kusov
vyvaľkáme do tvaru kruhu. Opečieme na panvici
z obidvoch strán a na záver ponatierame roztopeným
maslom.
- Mrkvu uvaríme domäkka a nakrájame na
hrubé rezance. Medzitým nakrájame na hrubé
rezance aj papriku, ktorú opečieme na masle
a mierne podusíme. Zvlášť na panvici podusíme
baby špenát. Kačaciu pečeň nakrájame na väčšie
kúsky, opečieme na malom množstve oleja.
Krátko pred dopečením pečeň dochutíme soľou
a čiernym korením.
- Na lokše poukladáme upečenú pečeň, mrkvu
a papriku. Takto naplnenú lokšu zrolujeme a prerežeme
na polovicu. K lokši môžeme podávať
sladkokyslú omáčku.
|