Kačacia paštéta

Kačacia paštéta s pivným chlebom (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Andreja Saturiho

15
porcií

Suroviny

Postup

  1. Kačací skelet spolu so stehnami uložíme na pekáč, zalejeme kačacou masťou, osolíme, okoreníme a dáme približne na 90 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 -190 °C.
  2. Sadlové odrezky pokrájame, dáme do hrnca, pridáme kačaciu masť a vyškvaríme na oškvarky.
  3. Z upečenej kačice oberieme mäso a spolu s oškvarkami pomelieme. Zmiešame podľa potreby s výpekom, aby sa dala paštéta natierať a dochutíme soľou a korením.
  4. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Necháme vychladnúť a ošúpeme.
  5. Sušené a čerstvé droždie rozmiešame s troškou piva, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Kvások pridáme k múke, prisypeme ovsené vločky, soľ, rascu a postrúhané uvarené zemiaky. Premiešame a prilievame pivo podľa potreby, aby vzniklo polotuhé cesto. Keďže ide o väčšie množstvo cesta, môžeme ho pripravovať v dvoch nádobách.
  6. Pripravené cesto rozdelíme do 4 foriem vyložených navlhčeným papierom na pečenie, posypeme hrubozrnnou soľou, poprášime múkou a necháme vykysnúť. Nakysnuté chlebíky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45-50 min.