Kačacia paštéta s brusnicami (fotorecept)

Autor receptu: paploska

Toto je novinka medzi mojim receptami, ale už si ju obľúbila celá rodina :-) Výbornú chuť jej dodá kvalitné brandy, tymián a brusnice.

8
porcií
50 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Pečienky dôkladne odblaníme. Nemala som čerstvý tymián, ale dobre poslúži aj sušený. Ako som spomínala v úvode milovníci cesnaku môžu zvýšiť dávku, ale pozor, aby ste nezničili pôvodnú sladkasto tymiánovú chuť paštéty.
  2. Na oleji speníme cibuľu. Pôvodne tam dávam len šalotku, ale tentokrát som pridala aj bielu cibuľu. Pridáme pečienky a sprudka restujeme. Pridáme nakrájaný cesnak, brandy a tymián. Po 2 minútach pridáme brandy. Spolu dusíme cca 3 min.
  3. Celú zmes dáme do vyššej nádoby na mixovanie a pridáme soľ, korenie, vrchovatú lyžicu brusnicovej zaváraniny (najlepšia je z ikea, ak samozrejme nemáte vlastnú) a 1 lyžice ghee alebo masla. Všetky ingrediencie mixujte do hladkej zmesi, ktorú naplníte do zapekacích misiek.
  4. Misky dáme do rúry na 160 st. (ja pod ne dávam pekáč s vodou) a pečieme cca 25 min. Paštéta vydrží v chladničke 3 dni. V podstate všetko je lepšie a zdravšie jesť čerstvé. Paštétu podávam na domácom špaldovom chlebe. Recept pridám. :-)