Kačacia paštéta s brusnicami (fotorecept)
Autor receptu: paploska
Toto je novinka medzi mojim receptami, ale už si ju obľúbila celá rodina :-) Výbornú
chuť jej dodá kvalitné brandy, tymián a brusnice.
8 porcií |
50 minút príprava |
35 minút na 160 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Pečienky dôkladne odblaníme. Nemala som čerstvý tymián, ale dobre poslúži aj sušený. Ako som spomínala v úvode milovníci cesnaku môžu zvýšiť dávku, ale pozor, aby ste nezničili pôvodnú sladkasto tymiánovú chuť paštéty.
- Na oleji speníme cibuľu. Pôvodne tam dávam len šalotku, ale tentokrát som pridala aj bielu cibuľu. Pridáme pečienky a sprudka restujeme. Pridáme nakrájaný cesnak, brandy a tymián. Po 2 minútach pridáme brandy. Spolu dusíme cca 3 min.
- Celú zmes dáme do vyššej nádoby na mixovanie a pridáme soľ, korenie, vrchovatú lyžicu brusnicovej zaváraniny (najlepšia je z ikea, ak samozrejme nemáte vlastnú) a 1 lyžice ghee alebo masla. Všetky ingrediencie mixujte do hladkej zmesi, ktorú naplníte do zapekacích misiek.
- Misky dáme do rúry na 160 st. (ja pod ne dávam pekáč s vodou) a pečieme cca 25 min. Paštéta vydrží v chladničke 3 dni. V podstate všetko je lepšie a zdravšie jesť čerstvé. Paštétu podávam na domácom špaldovom chlebe. Recept pridám. :-)