Langoše

Jogurtové langoše (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Vyhľadávaná pochúťka na trhoch, v stánkoch rýchleho občerstvenia, milujú ich všetci, veľkí aj malí.

8 ks
porcií
30-40 (+ kysnutie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka pridáme cukor, rozdrobíme čerstvé droždie premiešame, necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, nakysnutý kvások, vajíčko a jogurt. Miesime pomúčenou rukou cesto (je lepkavé). Cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť.
  2. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  3. Z cesta odoberáme kúsky po 100 gramoch, urobíme bochníky, ktoré zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť na pracovnej doske.
  4. Bochníky po nakysnutí...
  5. Každý bochník rukami povyťahujeme do kruhu s priemerom 20 cm.
  6. Na panvici rozpálime olej na miernom plameni vysmážame do zlatista z oboch strán. Ukladáme na papierovú utierku. Potrieme cesnakovou pastou, kečupom, posypeme nastrúhaným syrom... Dobrú chuť.