Langoše
Jogurtové langoše (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Vyhľadávaná pochúťka na trhoch, v stánkoch rýchleho občerstvenia, milujú ich všetci, veľkí aj malí.
8 ks porcií |
30-40 (+ kysnutie) minút príprava |
Postup
- Do vlažného mlieka pridáme cukor, rozdrobíme čerstvé droždie premiešame, necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, nakysnutý kvások, vajíčko a jogurt. Miesime pomúčenou rukou cesto (je lepkavé). Cesto zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť.
- Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Z cesta odoberáme kúsky po 100 gramoch, urobíme bochníky, ktoré zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť na pracovnej doske.
- Bochníky po nakysnutí...
- Každý bochník rukami povyťahujeme do kruhu s priemerom 20 cm.
- Na panvici rozpálime olej na miernom plameni vysmážame do zlatista z oboch strán. Ukladáme na papierovú utierku. Potrieme cesnakovou pastou, kečupom, posypeme nastrúhaným syrom... Dobrú chuť.