Jogurtová polievka Rouzena

Autor receptu: nonna

Touto polievkou dostanete do seba rastlinné esenciálne proteíny, aj antioxidanty v podobe modročervených farbív z červenej kapusty. Dá sa konzumovať zohriata na vyššiu teplotu, ale dobrú chuť má aj ako len vlažná. Čo je fajn pre horúce letné dni.

2
porcie
6 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame cibuľu nie veľmi na drobno, zemiak dobre umytý aj so šupou na menšie kocky, kapustu na drobnejšie.
  2. V hrnci rozohrejeme maslo, opražíme na ňom jemne cibuľu, aby príliš nezvädla, poprášime čiernym korením a kurkumou.
  3. K takto upravenej cibuli pridáme kapustu a chvíľu na sucho tepelne spracovávame.
  4. Ďalej vhodíme do hrnca zemiaky a uvarenú fazuľu, ktorú sme 12 hodín máčali vo vode. Všetko zalejeme primeraným množstvom predhriatej vody, osolíme a varíme cca 10-12 minút.
  5. V jogurte dobre rozmiešame múku, solamyl a opatrne za stáleho miešania pridávame do polievky. Ochutíme kúskom čili papričky a dovaríme cca 10 minút.