Jogurtová polievka Rouzena
Autor receptu: nonna
Touto polievkou dostanete do seba rastlinné esenciálne proteíny, aj antioxidanty v podobe modročervených farbív z červenej kapusty. Dá sa konzumovať zohriata na vyššiu teplotu, ale dobrú chuť má aj ako len vlažná. Čo je fajn pre horúce letné dni.
2 porcie |
6 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame cibuľu nie veľmi na drobno, zemiak dobre umytý aj so šupou na menšie kocky, kapustu na drobnejšie.
- V hrnci rozohrejeme maslo, opražíme na ňom jemne cibuľu, aby príliš nezvädla, poprášime čiernym korením a kurkumou.
- K takto upravenej cibuli pridáme kapustu a chvíľu na sucho tepelne spracovávame.
- Ďalej vhodíme do hrnca zemiaky a uvarenú fazuľu, ktorú sme 12 hodín máčali vo vode. Všetko zalejeme primeraným množstvom predhriatej vody, osolíme a varíme cca 10-12 minút.
- V jogurte dobre rozmiešame múku, solamyl a opatrne za stáleho miešania pridávame do polievky. Ochutíme kúskom čili papričky a dovaríme cca 10 minút.