Teplý šalát

Jesenný šalát s pečenými zemiačikmi

Autor receptu: siuuu

Je to jednoduché a chutné jedlo. Jesenný som ho nazvala preto, že práve začiatkom jesene sa u nás vyberajú zemiaky zo zeme a práve mini zemiačiky používam do tohto šalátu.

10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky v šupke umyjeme a uvaríme do mäkka, ale nerozvaríme - potrebujeme, aby zemiačiky držali tvar. Uvarené zemiačiky som prekrojila na polovice a opiekla som ich na masle - najskôr reznou stranou, aby chytila farbu a potom som ich v masle poobracala celé, aby sa obalili.
  2. Súbežne so zemiakmi som na druhej panvici na kvapke oleja opiekla aj pokrájanú sušenú šunku (zvyknem ju používať ako zdravšiu a menej tučnú náhradu za slaninu), ku koncu som k nej pridala prehriať pokrájané sušené paradajky (používam dehydrované paradajky bez nálevu) aj cherry paradajky.
  3. Šalátové listy som umyla, osušila a potrhala na menšie kusy. Listy som "nadekorovala" do taniera a postupne som ukladala opečené zemiaky, cherry paradajky aj sušené paradajky. Všetko som pokvapkala panenským olivovým olejom, ochutila zľahka soľou a korením a posypala strúhaným parmezánom.