Jemný jablčník fotorecept

pivonka - fotkaPivonka, 17. februára 2018 19:53
Ďalšie recepty »

Jemný jablčník (fotorecept)Foto: pivonka

Jablčníkov je už na Vareche naozaj požehnane, ale snáď nebude prekážať jeden navyše, zvlášť keď je taký fajnový. Pôvodne si ho pamätám ešte z časopisu Život. Ja ho mám už roky od kolegyne, a tá v ňom ubrala cukor, takže teraz sa mi zná chuť vyvážená. Tento raz som ho pripravovala do klubu z príležitosti svojich menín a bola som polichotená tým, aký mal úspech. Neodolala som a tak pridávam na Varechu.

40 min
príprava

Suroviny

1 kg
4 ks
250 g
250 g (Hera)
2 dcl
0,5 balíček (PDP)
250 g
180 g
2 čl
200 g

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si pripravíme jablká. Ja používam nastrúhané a naložené 2 poháre po 7 dcl. Dám ich na sito a nechám odkvapkať z prebytočnej šťavy. Čerstvé očistíme, postrúhame a tiež necháme odtiecť prebytočnú šťavu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme rozpustené a vychladnuté maslo (Heru), ďalej letné mlieko a múku zmiešanú s PDP. Vmiešame pomleté orechy.

    Jemný jablčník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie, alebo ho pomastíme a vysypeme múkou. Cesto naň rozotrieme a upečieme.

    Jemný jablčník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak máme jablká kyslé, pridáme podľa chuti cukor. Ja nepridávam, ešte príde na vrch bielkový sneh a ten je sladký dosť. Primiešame trochu mletej škorice. Jablká navrstvíme na upečený koláč.

    Jemný jablčník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bielky si ušľaháme s cukrom na pevný sneh. Natrieme na jablká a zapečieme na slabšom stupni.

    Jemný jablčník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové rezy pokrájame. Izabela je ďaleko a mne sa ten sneh vždy trochu poláme, ale našťastie to zatiaľ nikomu nevadilo, lebo na chuti to neuberá.

    Jemný jablčník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu sú už rezy pripravené na transport.

    Jemný jablčník (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist