Kačacie prsia

Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

Autor receptu: redakcia

Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech vtedy stôl zdobia elegantné doplnky, prím však hrá jedlo, pripravované s láskou, vášňou a fantáziou.

4
porcie
20 minút
príprava
6-7 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na koži kačacích pŕs narežeme mriežku, opražíme ich na olivovom oleji a masle tak, aby koža zostala chrumkavá. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C asi 6 – 7 minút tak, aby prsia zostali vnútri ružové.
  2. Jablká uvaríme vo vode spolu so škoricou, s badiánom a medom domäkka, scedíme, vyberieme koreniny a rozmixujeme na hladké pyré.
  3. Červenú cibuľu nakrájame na stredne veľké kocky, do hrnca dáme med, balzamikový ocot, soľ, korenie, povaríme, vložíme cibuľu a varíme domäkka.
  4. Z červenej repy pripravíme čerstvú šťavu, ktorú ochutíme troškou balzamika, medu a soli, pridáme lecitín, povaríme a potom mixujeme do peny.