Jemne ružová panenka s fresh tagliatelle alebo pečenými zemiakmi
Foto: mandarin999
Bravčová panenka je veľmi jemné, lahodné mäsko, ktorého príprava je nenáročná a hlavne netrvá dlho. Každý ju tepelne upravuje inak - niekto rád prepečenú, Zobraziť celý popisBravčová panenka je veľmi jemné, lahodné mäsko, ktorého príprava je nenáročná a hlavne netrvá dlho. Každý ju tepelne upravuje inak - niekto rád prepečenú, niekto jemne ružovú, niekto aj krvavšiu. Pri jej tepelnej úprave by sa nemalo presiahnuť 20 minút, aby sa nevysušila. Pripravovala som ju so šampiónovou omáčkou. Pôvodne mali byť v nej aj kuriatka, no bohužiaľ som nezohnala. Robila som 2 prílohy - fresh tagliatelle alebo klasiku - pečené zemiačky.
porcií
Suroviny
Panenka: | |
800 g |
|
100 g tenké plátky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pečené zemiaky: | |
500 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fresh tagliatelle: | |
250 g |
|
čerstvá |
|
|
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šampiónová omáčka: | |
500 g |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
trocha |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ako prvé si ošúpeme a očistíme zemiaky. Nakrájame ich na menšie kúsky, posypeme všetkými koreninami a bylinkami uvedenými v surovinách , polejeme jemne olivovým olejom a dáme piecť na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Zemiačky počas pečenia premiešavame a podľa potreby pridávame po troškách olivový olej. Pečieme do chrumkava pri teplote 200 stupňov.
- 2
Tagliatelle uvaríme v osolenej vode tak, aby boli al dente. Vodu scedíme, podľa potreby ich dosolíme. Premiešame ich s ostatnými koreninami, pridáme olivový olej, arašidový olej a šťavu z citróna podľa chuti. Nakoniec zamiešame do nich na kúsky nakrájanú bazalku a cherry paradajky.
- 3
Šampióny si očistíme a nakrájame na kúsočky. Pôvodne mala byť omáčka aj s kuriatkami v pomere 1:1, no bohužiaľ som ich nezohnala. Rozhorúčime si trocha masla s olejom na panvici, pridáme k nim na drobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak, jemne ho osmažíme a pridáme šampióny, ktoré jemne opekáme na panvici cca 5 minút pri stálom miešaní. Pridáme šľahačkovú smotanu, posolíme, pokoreníme a privedieme k varu. Omáčku jemne poprášime preosiatou múkou podľa potreby, ihneď premiešame, pridáme ešte kúsok masla. Ešte chvíľočku tepelne upravujeme na požadovanú konzistenciu a odstavíme.
- 4
Panenku umyjeme, osušíme, odblaníme. Obalíme v bylinkách, troche soli a korenie a na záver ju zabalíme do moravského mäska nakrájaného na tenké plátky. Môže sa zameniť inými kvalitnými a chutnými šunkami. Panenku z každej strany osmáhneme na panvici s rozhorúčeným olejom a dáme piecť do rúry. Ja som chcela mať panenku jemne do ružova a piekla som ju cca 12 minút pri 180 stupňoch. Záleží aj od veľkosti, aj od rúry. Pokiaľ ju chcete mať viac prepečenú, pečte okolo 15 minút, nie však viac ako 20, aby nebola vysušená.
- 5
V úvode je zobrazená verzia s pečenými zemiačkami a sem pridávam panenku s fresh tagliatelle. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jasnačka, treba si recept prispôsobiť, môj priateľ je tak isto anti paradajkový :D
Já bych snědla i tu růžovou - moc by mi ale nechutnala a hlavní důvod jsou moje zuby, které se rozhodly žít svým životem a na kousání ..../nemohu napsat co, bo jsou to samé neslušné výrazy/. S přibývajícím věkem se mění nejen chutě. Například: člověk moudří. haha Mávám!
Si ma potešila.nie som sám
Vyzerá úžasne, určite vyskúšam :)