Plnená bravčová panenka s chuťou stredomoria fotorecept

afataga - fotkaafataga, 24. januára 2016
Plnená bravčová panenka s chuťou stredomoria (fotorecept)
Foto: afataga

Experiment

3
porcie
20 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
podľa chuti
 čerstvo mleté
1 PL zo sušených paradajok
1- 2 ks
2 ks sušená
1 ČL sušená
1 PL
Príloha:
 zo sušených
na záver:
 čerstvo mleté (alebo isot,chilli)




Postup

  1. 1

    Panenku som umyla, osušila, odblanila a narezala do špirály, aby vznikol plátok.

    Plnená bravčová panenka s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolila som a okorenila z oboch strán, potrela olejom z paradajok, posypala chilli, bazalkou, nadrobno posekanou sušenou paradajkou a pecorinom, fotila som pred pridaním syra.

    Plnená bravčová panenka s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zavinula som ju do pôvodného tvaru a zviazala.

    Plnená bravčová panenka s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na starú liatinovú panvicu som dala trochu masti a panenku prudko opekala z každej strany, spolu cca 3 min., potom som ju dala do rúry vyhriatej na 180° na 15 min.

    Plnená bravčová panenka s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dlho som rozmýšľala nad prílohou, nakoniec som sa rozhodla pre špagety. Uvarila som ich, preliala trochou oleja z paradajok, dala na taniere, trochu posypala syrom, na to panenku. Na dokončenie som kvapla trochu olivového olej a môže a nemusí sa niečim posypať, ja som zvolila trochu chilli vločiek.

    Plnená bravčová panenka s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Aj vonku sa posypalo, aj levanduľu :-)

    Plnená bravčová panenka s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mijaita
Maso krasne, bod jsem ti strhla za ty špagety a sejr :-) Představím si spíš růži nebo brambory s tou šťávičkoul, jestli teda nějaká byla? Zjemnila bych ji máslem! No ale žrali jste si, to teda joo! :-)
danda3
Parádne si navarila, mne by k tomu špagety chutili.
havino
panenka úplne super a na špagety kapánek omajdy by som u nás doma šťavových musela, ale ja aj bez, ja nemám probléma
zuzanka1367
Tie Tvoje mäsové recepty sú neodolateľné! Opakujem sa, ale totok Ti ide skvelo. Ja aj bez prílohy by som mohla :)
afataga
dakujem vam dievcata a chlapci
@mijaita uz davno viem, ze mame dost rozdielne chute, tak mozem byt rada, ze aspon to maso sa ti paci ze? :-), ak by si to nahodou robila, kludne si daj k tomu aj tie ruze :-)))
@havino omajda nebola, preto som dala ten olej zo susenych paradajok a sebe aj olivac
@zuzanka1367 myslim ze ty nie si o nic horsia :-)
45678
@afataga , paci sa mi tvoj recept a hlavne to narezanie,ktore urcite beriem ako dobry napad.To kto cim obohati,alebo zmeni recept je predsa jeho vola,nechapem,preco ludia pod uvedeny recept autora hned pisu "vylepsenia" pekny den a nech sa ti dari☺
afataga
@45678 dakujem, mne to nevadi, ked ma niekto napad, ako si rcp upravi pre seba, kazdy mame ine chute, takze v pohode, aj tebe pekny den
@marianna76 dakujem
katka78
Jasné, že by som prvoplánovo dala zemiakovú kašu, lebo mi sem pasuje a ja ju zbožňujem (na rozdiel od teba), ale zas nemôžem ju mať stále. A vieš, že tie špagety sa mi pozdávajú? Vlastne, celé tvoje jedlo sa mi páči ako je! Nepreplácané, jednoduché, "čisté".
afataga
@docentko tak co? ako to dopadlo?
@katka78 ked ja si spomeniem na skolsku jedalen, ako to baba kydla na tanier ako murar maltu a este do toho urobila dve ryhy, az ma striasa :-), to je podmieneny reflex, nam tie spagety k tomu chutili, zas ina priloha pre zmenu a dakujem ti za pekne slova
kecemis
Pekne. Az som v podvedomi, pri citani, zacul sum stredomoria.
afataga
:-))) tusim ta pustili skor za dobre spravanie, alebo bola amnestia?
leomax
Asi amnestia... ale čo už so mnou, so starým ch...m :-))). Neviem, či nepustili aj pani P?
leomax
Ja už budem dobrý... možno aj najlepší!!!!
tiginko
no na parádu recept, ešte že ho vytiahli na toto čudné svetlo. Asi som ho prirýchlo obehla na lyžiach. Aj by som si ho uložila, len nie je ako :-(
afataga
@tiginko dakujem, tebe sa cosi strasne muselo pritrafit na tej lyzovacke, najdi rychlo nejakeho princa, nech ta pobozka, kto sa uz len ma na teba teraz pozerat? :-)
bembo
aj keď sú tam paradajky,by som to ochutnal,a určite ich tam nie je veľa.Tvojim receptom je ťažko odolať,preto ukladám do KK,a urobím výnimku kôli paradajkám
afataga
@Bembo (4.4.2016 17:30)

ja z teba raz odpadnem :-), tie paradajky tam nemusis dat, to bol len moj momentalny napad, mozes dat pecenu papriku, alebo to uplne vynechaj, svet sa nezruti :-)
haji
@Afataga (4.4.2016 19:01)
šly by i olivy, případně kapary. Také mám uloženo, sušené paradajky nemaje, tak už jsem nad tím přemýšlela.
afataga
@Haji (4.4.2016 19:29)

tiez dobry napad, ale ja olivy nemozem dat, moj zakonity by mi to nejedol, ale teraz ma napadli ancovicky alias sardely, susene paradajky uz maju v kazdom obchode, aspon u nas, neviem ako v zahranici :-)
haji
@Afataga (4.4.2016 20:13)
Jasně, že i v našich končinách v obchodě mají. Leč peněženka se vzpouzí, nebo účet?! - oboje. Nebojaj, já to vždycky nějak navleču!
bembo
@Afataga (4.4.2016 19:01)

No,voľačo už len vyhútam.možno kapari,alebo ančovičky,možno ani pesto by nebolo zlé ako náhražka.tož uvidíme,ale zatiaľ u mňa najviac boduje tá tvoja panenka s hubami a rozmarínom.tak že na rade je teraz tento rcp,aby som skúsil aj niečo iné od Teba
susannaheliange
Ahoj, tak kombinacia skvela a zaujimava.
Pridala som este rozpuceny cesnak do tej stavy zo susenych paradajok.. to dala na spagety. a do masa som pouzila cerstvu bazalku.

Skvele :] Dakujeme za veceru :P
afataga
@Susannaheliange (25.5.2016 21:03)

Dakujem za odozvu, som rada, ze chutilo, jasne, ze sa da naplnit cim chces, vtedy som nemala cerstvu bazalku, tak preto susena a cesnakom nic nepokazis :-)
violeta
So zemiakmi jej to, podľa mňa, viac pristane, aj som si ju uložila do KK, niekedy vyskúšam...
afataga
@Violeta (17.7.2016 15:26)

ked mam pravdu povedat, mne to s tymi spagetami chutilo este viac, ten olej zo susenych paradajok tam pasuje, bolo to take talianskejsie :-), dnes som dala cerstvu bazalku
salinka
Skombinovala som tento recept s tvojim ďalším a namiesto bazalky som použila pesto z medvedieho cesnaku, sušených rajčín som zakomponovala oveľa viac. Mäsko bolo šťavnaté, chuť výborná. Dali sme si "do nosa". @afataga , ďakujeme za recept:-)


afataga
@Salinka (6.11.2016 22:45)

jej potesila ma, dnes mam ozaj velmi zly den, priam strasny, toto je balzam na dusu, krasne foto a masko mas urobene uplne super akurat, samozrejme, ze plnku si moze urobit kazdy podla svojich chuti, kto co ma rad
salinka
Ale to vies, ze po strasnom dni musi prist zase niekedy lepsi?! Tak dnes uz je dufam ruzovsie;-) Za ten recept ti dakujem, mala som vzdy respekt pred takto upravovanym masom, ale ty si to popisala uplne podrobne, takze to vyslo. Dik.
afataga
@Salinka (8.11.2016 19:12)

slovo niekedy je uplne na mieste, ono je to beh na dlhsiu trat, ak chces napis mi do mailu, mam ho v profile a napisem ti, o co ide, nebudem to tu verejne pisat a robit tu z toho FB, dakovat nemas za co, som rada, ak som pomohla, mne to tiez na prvy krat nevyslo, ucime sa cely zivot
stanci11
Jeeeeej @Afataga , parádny recept, panenku veľmi môžem :) takže toto bude na večeru v najbližšej dobe ;) sušené rajčátka mám, a tiež tam asi prišupnem medvedí cesnak keď už máme tú sezónu ;)
stanci11
@Afataga tak dneska som vyčarovala túto tvoju dobrotu a pecka!!!!! určite zopakujem :) proste fantastické...no a zajtra idem na tú medvediu :D

afataga
@Stanci11 (5.4.2017 19:34)

jejda, no tesim sa velice, ze ste si posmakli, ono aj fotecka by potesila :-)
stanci11
posielam, nepodarilo sa mi to pekne odfotiť ale aspoň trošička :)


afataga
@Stanci11 (6.4.2017 17:56)

super, dakujem, pekne si ju urobila, tak akurat, musim aj ja zas cosi take urobit, si mi chute narobila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia