Pečený karfiol
Jemne pikantný Buffalo karfiol
Autor receptu: sweetlaab
Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z
Nutrition Studies Recipes. Originálne Buffalo krídelká sú hlboko vyprážané a obalené v
octovej pikantnej omáčke s maslom, na báze kajenského korenia, populárne v Severnej
Amerike, vynájdené v roku 1964 v Buffalo, v New
Yorku. My sme pripravili jemnejšiu verziu pikantnej omáčky inšpirovaní karibskou
omáčkou, ktorou sa ochutili pečené karfiolové
ružičky.
6 porcií |
45 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Omáčka: Zmixujeme pokrájaný ananás, paradajky a papriky do hladkého pyré. Vylejeme do hrnca, pridáme zvyšné zložky a mierne povaríme 5 minút. Ochutnáme a dochutíme korením.
- Voliteľne, môžeme omáčku precediť cez sitko a pevne ju zatlačiť tak, aby sme dostali čo najviac z omáčky. Necháme vychladnúť a potom naplníme fľaše alebo poháre. Uložíme do chladničky a skonzumujeme v priebehu mesiaca.
- Karfiol: Karfiolové ružičky udusíme na pare asi 15 minút, kým nie sú polomäkké. Predhrievame rúru na 190 °C. Zmiešame zvyšné suroviny okrem karfiolu, dobre premiešame, potom pridáme karfiolové ružičky a znovu dobre pomiešame.
- Umiestnime obalené ružičky karfiolu na pomastený plech na pečenie v jednej vrstve. Pečieme 25 minút alebo do zlato hneda.
Pridáme potom ešte extra omáčku. Môžeme podávať s dipom z modrého syra, kúskami mrkvy a stopkového zeleru. Viac detailov je na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2017/07/mild-hot-buffalo-cauliflower-bites.html