Kysnuté cesto
Kysnuté cesto

Najlepšie kysnuté cesto

evelinka31 - bez fotkyevelinka31, 5. januára 2021

Najlepšie cesto na svete 🤗 Krásne kysne, koláče sú nadýchané, vláčne, doslova obláčikové...

30
porcií
60 minút
príprava
12-15 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
400 ml
1 kocka
3 PL
štipka
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si urobím kvások. Zohrejem mliečko, pridám štipku soli a cukor, rozmrvím droždie a nechám 15 minút zakryté postáť.

  2. 2

    Medzitým si preosejem múku.

  3. 3

    Keď mám kvások, pridám ho k múke, pridám olej a miesim 10-15 minút. Cesto nechám vykysnúť 30-40 minút na teplom mieste.

  4. 4

    Cesto si rozdelím na polovice. Z jednej urobím moravské koláče - cesto rozvaľkám na hrúbku 5 mm a vykrajujeme pohárom kruhy, popritláčam stred a naplním obľúbenou plnkou.

  5. 5

    Druhú polovicu rozdelím na rovnaké časti, rozvaľkám a urobím plnené rožky. Potriem vajíčkom. Pečiem pri 200 °C 12 minút. Dobrú chuť. Po upečení postriekam horúcim mliekom.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Na sladko, Koláče, Kysnuté cestá

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu