Jelenie ragú (fotorecept)

Autor receptu: taponapo

Dostalo sa ku mne nejaké jelenie mäso, tak som sa z neho (okrem iného) pokúsil urobiť ragú :)

2
porcie
10 minút
príprava
85 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si mäso nakrájame na kocky a dáme ho do pácu. Môj pác pozostával zo soli, čierneho mletého korenia, sladkej mletej papriky, feniklu, grilovacieho korenia, dvoch postrúhaných strúčikov cesnaku, horčice, kečupu a olivového oleja. Mäso dáme na pár hodín do chladničky - platí, že čím viac, tým lepšie. Ja som vydržal čakať až/len 16 hodín :)
  2. Na rozpálenom oleji si opražíme mäso zo všetkých strán. Asi tri minúty.
  3. K mäsu pridáme dve nakrájané cibule a pražíme ďalšie 3 minúty.
  4. Mäso podlejeme vodou a červeným vínom, privedieme do varu a na slabom ohni varíme asi 80 minút. Do zmesi pridáme 3 nastrúhané strúčiky cesnaku a 3 bobkové listy. Šťava z napácovaného mäsa by mala vodu dostatočne dochutiť, takže už nie je potrebné pridávať soľ ani korenie.
  5. Po asi 80 minútach varenia pridáme 150 ml smotany...
  6. ...120 g brusníc...
  7. ...zamiešame, povaríme ešte 3-4 minúty a môžeme podávať.