Jelenie ragú (fotorecept)
Autor receptu: taponapo
Dostalo sa ku mne nejaké jelenie mäso, tak som sa z neho (okrem iného) pokúsil urobiť ragú :)
2 porcie |
10 minút príprava |
85 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si mäso nakrájame na kocky a dáme ho do pácu. Môj pác pozostával zo soli, čierneho mletého korenia, sladkej mletej papriky, feniklu, grilovacieho korenia, dvoch postrúhaných strúčikov cesnaku, horčice, kečupu a olivového oleja. Mäso dáme na pár hodín do chladničky - platí, že čím viac, tým lepšie. Ja som vydržal čakať až/len 16 hodín :)
- Na rozpálenom oleji si opražíme mäso zo všetkých strán. Asi tri minúty.
- K mäsu pridáme dve nakrájané cibule a pražíme ďalšie 3 minúty.
- Mäso podlejeme vodou a červeným vínom, privedieme do varu a na slabom ohni varíme asi 80 minút. Do zmesi pridáme 3 nastrúhané strúčiky cesnaku a 3 bobkové listy. Šťava z napácovaného mäsa by mala vodu dostatočne dochutiť, takže už nie je potrebné pridávať soľ ani korenie.
- Po asi 80 minútach varenia pridáme 150 ml smotany...
- ...120 g brusníc...
- ...zamiešame, povaríme ešte 3-4 minúty a môžeme podávať.