Mäsový špíz
Mäsový špíz

Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom

redakcia - fotkaredakcia, 4. septembra 2020
Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

800 g
1 ks veľká
500 g
2 ks
2 ks
3 ls
500 g čerstvé
100 g
0,3 dl
200 g
100 ml
5 g
5 g
5 g
2 g
3 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme korením na šašlík a rozmarínom. Takto pripravenú zmes napicháme na stonku z rozmarínu. Pripravený šašlík pečieme na grile 8 minút na miernom ohni. Pred dokončením pridáme bryndzu a pečieme na prudkom ohni ešte minútu.

  2. 2

    Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na malé kúsky, premiešame so soľou, s korením a olivovým olejom. Zabalíme do alobalu a pečieme v pahrebe 15 minút.

  3. 3

    Čerstvé slivky zbavíme kôstok a pokrájame na malé kocky. V hrnčeku rozpustíme trstinový cukor, primiešame slivky a zalejeme bielym vínom. Varíme na grile, kým nevznikne jemný dip.

Recept je zaradený do kategórií:
Jelenie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre