Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| 800 g |
|
| 1 ks veľká |
|
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 3 ls |
|
| 500 g čerstvé |
|
| 100 g |
|
| 0,3 dl |
|
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 2 g |
|
| 3 g |
|
Postup
-
1
Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme korením na šašlík a rozmarínom. Takto pripravenú zmes napicháme na stonku z rozmarínu. Pripravený šašlík pečieme na grile 8 minút na miernom ohni. Pred dokončením pridáme bryndzu a pečieme na prudkom ohni ešte minútu.
- 2
Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na malé kúsky, premiešame so soľou, s korením a olivovým olejom. Zabalíme do alobalu a pečieme v pahrebe 15 minút.
- 3
Čerstvé slivky zbavíme kôstok a pokrájame na malé kocky. V hrnčeku rozpustíme trstinový cukor, primiešame slivky a zalejeme bielym vínom. Varíme na grile, kým nevznikne jemný dip.
Tiež špíz:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu