Jelení guláš od poľovníka fotorecept

mariana33 - fotkamariana33, 28. januára 2014
Jelení guláš od poľovníka (fotorecept)
Foto: mariana33

Robila som poriadok v mrazničke a našla som tam zabudnutý kúsok jeleňa, tak som navarila guláš...recept mám od poľovníka a veľmi nám chutí...

10
porcií
20 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

1200 g
500 g
2 ks
2 ks
1/2
4
2
 (alebo 1 veľké ak nemáme čerstvé papriky a paradajky)
500 g
2  ks (na zahustenie)
 (alebo čerstvé)
300 ml
 (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si nakrájame mäso, cibuľu a cesnak. Koreňovú zeleninu si nakrájame na maličké kúsky. Na masti si opražíme a krátko podusíme cibuľu spolu s nakrájaným cesnakom, pridáme mrkvu, petržlen a zeler. Krátko popražíme.

    Jelení guláš od poľovníka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mäso a drvenú rascu. Krátko orestujeme.

    Jelení guláš od poľovníka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme ml.červ.papriku, premiešame, podlejeme vodou, osolíme a okoreníme.

    Jelení guláš od poľovníka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Neskôr pridáme sušené huby, nakrájané papriky a paradajky a lečo. Uvaríme do mäkka. Ďalej pridáme nakrájané zemiaky a červené víno. Guláš dovaríme. Na záver zahustíme nastrúhanými zemiakmi a hotové ochutíme majoránkou. Ak varíme guláš v prírode a máme prístup k jedličke, tak počas varenia pridáme malú vetvičku.

    Jelení guláš od poľovníka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
tvoj guláš sa mi veľmi páči,má tú správnu konzistenciu.Ja nemám rada,ked sa tam dá postaviť lyžica ale ani vodové,riedke guláše.Pomery surovín máš tiež podľa mňa super,ešte by mi tam bodlo nové korenie alebo niečo na divinu.*****
divinu zbožňujem, baozaj sa tio vydaril, úžasné úvodné foto.
mne osobne tam chýba do diviny i k zelenine "korenie na divinu" - bobkový list,nové korenie, najmä borievky, ktoré chuť diviny zvýraznia a vylepšia. však skús niekedy a zistíš, že je to ešte lepšie. k divine, ktorá je v podstate suchšie mäso, je veľmi vhodná údená slanina, najmä k tejto kombinácii, ale to už je vec chuti :-)
konzistencia guláša je akurát - ani veľmi hustá, ani veľmi riedka.
5****
ani ja veru nemám rada ani príliš hustý,ale ani riedky....skúsim tam dať nabudúce bobk.list, alebo dačo na divinu....
mne sa ušla len táto porcia...manžel s kamarátmi sa postarali o zvyšok:o)

Pridaj komentár k receptu: