Jelení guláš od poľovníka (fotorecept)

Autor receptu: mariana33

Robila som poriadok v mrazničke a našla som tam zabudnutý kúsok jeleňa, tak som navarila guláš...recept mám od poľovníka a veľmi nám chutí...

10
porcií
20 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si nakrájame mäso, cibuľu a cesnak. Koreňovú zeleninu si nakrájame na maličké kúsky. Na masti si opražíme a krátko podusíme cibuľu spolu s nakrájaným cesnakom, pridáme mrkvu, petržlen a zeler. Krátko popražíme.
  2. Pridáme mäso a drvenú rascu. Krátko orestujeme.
  3. Pridáme ml.červ.papriku, premiešame, podlejeme vodou, osolíme a okoreníme.
  4. Neskôr pridáme sušené huby, nakrájané papriky a paradajky a lečo. Uvaríme do mäkka. Ďalej pridáme nakrájané zemiaky a červené víno. Guláš dovaríme. Na záver zahustíme nastrúhanými zemiakmi a hotové ochutíme majoránkou. Ak varíme guláš v prírode a máme prístup k jedličke, tak počas varenia pridáme malú vetvičku.