Jelení guláš od poľovníka (fotorecept)
Autor receptu: mariana33
Robila som poriadok v mrazničke a našla som tam zabudnutý kúsok jeleňa, tak som navarila guláš...recept mám od poľovníka a veľmi nám chutí...
10 porcií |
20 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si nakrájame mäso, cibuľu a cesnak. Koreňovú zeleninu si nakrájame na maličké kúsky.
Na masti si opražíme a krátko podusíme cibuľu spolu s nakrájaným cesnakom, pridáme mrkvu, petržlen a zeler. Krátko popražíme.
- Pridáme mäso a drvenú rascu. Krátko orestujeme.
- Pridáme ml.červ.papriku, premiešame, podlejeme vodou, osolíme a okoreníme.
- Neskôr pridáme sušené huby, nakrájané papriky a paradajky a lečo. Uvaríme do mäkka. Ďalej pridáme nakrájané zemiaky a červené víno. Guláš dovaríme. Na záver zahustíme nastrúhanými zemiakmi a hotové ochutíme majoránkou.
Ak varíme guláš v prírode a máme prístup k jedličke, tak počas varenia pridáme malú vetvičku.