Kebab

Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jednoduché, rýchle a má to rád snáď každý :-) No potešia sa najmä deti ;-P

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme mäso na náš kebab. Kuracie stehná vykostíme, kožu môžme tiež pokrájať, alebo ju stiahneme a mäso pokrájame na menšie kúsky. V jednej miske si zmiešame jogurt, salça, cesnak, papriku, ml. čierne korenie, oregano, soľ a olej. Do dobre premiešanej marinády dáme nakrájané mäso a znova poriadne premiešame. Takto pripravené mäso dáme aspoň na 2 - 3 hodinky do chladu. Ja som ho robila ráno a nechala až do obeda stáť :-)
  2. Podľa toho, kedy plánujete jesť, si asi 1 hodinku predtým zamiesime z uvedených surovín na placky. Cesto má byť polomäkké. Zamiesené cesto necháme 30 minút na teplejšom mieste nakysnúť.
  3. Medzitým, ako cesto kysne, si na troche rozhorúčeného oleja upečieme mäso. Netreba zakryť a pečieme na väčšom plameni, šťavu, ktorú pustí treba nechať vyvrieť a po vyvretí dať trocha oleja, aby sa mäso trocha opieklo a dostalo lepšiu chuť. Netreba mu dlhý čas, za cca 15 minút máte hotové. Mäso nakoniec dobre prikryjeme, aby nevychladlo, alebo ho zatiaľ vložíme do rúry :-)
  4. Medzitým si nakrájame na tenučké rezance ľadový šalát, na tenko cibuľu a kto chce, môže aj paradajku. Pripravíme si dressing: zmiešaním jogurtu, cesnaku, oregana a soli. Cesnak si dá každý podľa chuti.
  5. Cesto po nakysnutí rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré zľahka sformujeme (nepremiesime) do bochníka. Bochníky následne vyvaľkáme do tvaru kruhu. Moje mali priemer 17 - 18 cm a hrúbka cca 6 mm.
  6. Placky pečieme na troške/pár kvapkách oleja z oboch strán pár minútiek. Placky sa majú nafukovať.
  7. Ešte na teplé placky naukladáme mäso, naň šalát, cibuľu a polejeme podľa chuti jogurtovým dressingom. Na dressing si podľa chuti nasypeme pul biber/chilli vločky a sumak. No a už len zahryznúť :-) Dobrú chuť!
  8. A kedže sa placky pri pečení nafukujú, tým pádom sa ich vnútro dá aj otvoriť a ako kapsa naplniť :-)