Jednoduchý citrónový cheesecake pre všetkých

Autor receptu: eliniatko

Nech sa páči, môj recept na citrónový cheesecake. Tento cheesecake je veľmi jednoduchý, rýchly a chutí každému, čiže odporúčam pre návštevy.

8-10
porcií
15 minút
príprava
70 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozdrvené keksíky, cukor a zmäknuté maslo zmiešame v miske, potom roztlačíme do tortovej formy 26 cm (dala som naspodok papier na pečenie, alebo vymastite). Dáme piecť do rúry na 10-15 minút.
  2. V miske zmiešame všetky suroviny na plnku, najlepšie pošľaháme aj šľahačom nech je masa rovnomerná, jednoliata. Vylejeme na korpus a dáme do rúry, najskôr na 10 minút na 200 °C a potom 40 minút až hodinku na slabo, asi 140 °C (záleží od rúry). Tip na cream cheese: v lidli majú najlacnejší tvaroh (49 centov myslím za jemný rémový nízkotučný 250g), ale ešte lepšie - majú originál cream cheese v modrej krabičke (okolo 85 centov za 200g) - sú do neho vynikajúce a peňaženka nebude až tak plakať ;)
  3. Hotový cheesecake (keď už nie je tekutý, ale taký pevnejší, trasľavý, ako želé, so zlatavými okrajmi) vyberieme, necháme vychladnúť (najlepšie v chladničke cez noc). Nemusíme, ale môžeme podávať pofŕkané alebo celé poliate čokoládou rozpustenou spolu so smotanou na šľahanie nad slabým ohňom. Voliteľne aj so sezónnym ovocím. Dobrú chuť!