Jednoduchá zmes na špagety videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 20. mája 2020. Komerčný recept.

Špagety sú jedným z najjednoduchších jedál. No dajú sa urobiť rôznymi spôsobmi. Pozrite si, ako sme ich pripravili s mletým mäskom. Bravčové obsahuje Zobraziť celý popisŠpagety sú jedným z najjednoduchších jedál. No dajú sa urobiť rôznymi spôsobmi. Pozrite si, ako sme ich pripravili s mletým mäskom. Bravčové obsahuje dostatok bielkovín a hovädzie zasa zinok, ktorý podporuje budovanie dôležitých zložiek imunitného systému. A to je v dnešných dňoch neoceniteľné.

Suroviny

400 g (alebo iný druh cestovín)
350 g (najlepšie mix, 50 % hovädzieho a 50 % bravčového mäsa)
2 PL (alebo olivový olej)
1 ks stredne veľká
3 strúčiky (podľa chuti)
1 bal. (500 g)
1/2 ČL
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti (alebo drvená)
 podľa chuti (alebo oregano)
Na posypanie:
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvicu alebo do kastrólika dáme lyžicu masla alebo oleja a cibuľu orestujeme do sklovita. Cibuľu zasypeme červenou mletou paprikou (cca 1 polievková lyžica), ihneď stiahneme zo sporáka a premiešame.

  2. 2

    Vrátime na sporák a k orestovanej cibuli s mletou paprikou pridáme mleté mäso, vhodné je bravčové, hovädzie, prípadne mix. Pridáme korenie, soľ, kurkumu, mleté čierne korenie, celú (drvenú) rascu. Za stáleho miešania mäso orestujeme, zatiahne sa.

  3. 3

    Keď mleté mäso zbledne, panvicu alebo kastrólik prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni podusíme 5 minút, aby mäso pustilo vlastnú šťavu. Vďaka tomu získa omáčka lepšiu chuť. Pridáme nastrúhaný alebo roztlačený cesnak, premiešame.

  4. 4

    Ďalej pridáme paradajkové pyré, trochu cukru na vyváženie chuti a 1,5-2 dl vriacej vody. Záleží, akú hustotu omáčok obľubujeme. Omáčku s mäsom prikryjeme a na miernom stupni varíme približne 20 minút, aby mäso zmäklo. Potom pridáme sušené (čerstvé) bylinky.

  5. 5

    Počas varenia omáčky uvaríme cestoviny podľa návodu. Uvarené cestoviny scedíme, nepreplachujeme. Do pripravenej mäsovej omáčky pridáme cestoviny, premiešame. Nakoniec navrch nastrúhame syr.

Diskusia k receptu

garanco
Tento recept patrí naozaj medzi obľúbené rýchlovky :-))
bobox
Podobne robím aj ja, akurát dávam zmes korenia na špagety. Je to fakt vďačný recept. A keď vystane zmes, tak ju dávame na hrianky alebo lángoš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia