Špagety

Jednoduchá zmes na špagety (videorecept)

Autor receptu: sons

Špagety sú jedným z najjednoduchších jedál. No dajú sa urobiť rôznymi spôsobmi. Pozrite si, ako sme ich pripravili s mletým mäskom.* Bravčové obsahuje dostatok bielkovín a hovädzie zasa zinok, ktorý podporuje budovanie dôležitých zložiek imunitného systému. A to je v dnešných dňoch neoceniteľné.

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvicu alebo do kastrólika dáme lyžicu masla alebo oleja a cibuľu orestujeme do sklovita. Cibuľu zasypeme červenou mletou paprikou (cca 1 polievková lyžica), ihneď stiahneme zo sporáka a premiešame.
  2. Vrátime na sporák a k orestovanej cibuli s mletou paprikou pridáme mleté mäso, vhodné je bravčové, hovädzie, prípadne mix. Pridáme korenie, soľ, kurkumu, mleté čierne korenie, celú (drvenú) rascu. Za stáleho miešania mäso orestujeme, zatiahne sa.
  3. Keď mleté mäso zbledne, panvicu alebo kastrólik prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni podusíme 5 minút, aby mäso pustilo vlastnú šťavu. Vďaka tomu získa omáčka lepšiu chuť. Pridáme nastrúhaný alebo roztlačený cesnak, premiešame.
  4. Ďalej pridáme paradajkové pyré, trochu cukru na vyváženie chuti a 1,5-2 dl vriacej vody. Záleží, akú hustotu omáčok obľubujeme. Omáčku s mäsom prikryjeme a na miernom stupni varíme približne 20 minút, aby mäso zmäklo. Potom pridáme sušené (čerstvé) bylinky.
  5. Počas varenia omáčky uvaríme cestoviny podľa návodu. Uvarené cestoviny scedíme, nepreplachujeme. Do pripravenej mäsovej omáčky pridáme cestoviny, premiešame. Nakoniec navrch nastrúhame syr.