Kôprová omáčka

Jednoduchá kôprová omáčka

Autor receptu: helena10

Bez zápražky, bez bešamelu, ale mne veľmi chutí.

Suroviny

Postup

  1. Liter mlieka prevarím s kôprom. Do toho vlejem hladkú múku rozmiešanú vo vode a za stáleho miešania metličkou varím cca 15-20 minút.
  2. Prilejem smotanu na varenie, nechám prevrieť. Pridám citrónovú šťavu, vaječný žĺtok, kyslú smotanu vymiešanú s decilitrom mlieka, aby sa nezrazila – stále miešam a nechám prejsť varom.
  3. Nakoniec dám na zjemnenie lyžicu masla. Osolím a osladím cukrom podľa vlastnej chuti.
  4. Dnes boli ku kôprovej omáčke pečené fašírky z cukety, mletého morčacieho mäsa a syra. Môžete podávať s varenými zemiakmi alebo knedľou.