Koložvárska kapusta
Jednoduchá fit koložvárska kapusta
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Pre všetkých milovníkov jedál z kyslej kapusty tu mám tentokrát pripravený recept na zjednodušenú verziu koložvárskej
kapusty bez vrstvenia, ako inak, než vo fit podaní.* Chutí úplne famózne, je šťavnatá, na jej prípravu potrebujete iba zopár
surovín a v kuchyni sa zbytočne dlho nezdržíte. Ak už dlho odkladáte prípravu koložvárskej kapusty práve pre jej zdĺhavý
proces prípravy, toto je recept pre vás!
5 porcií |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, minútu premiešavame, a potom pridáme aj mleté mäso.
- Približne 3 minúty ho za stáleho miešania restujeme, potom pridáme koreniny, soľ a necháme ho dusiť pod pokrievkou po dobu 5 minút.
- Potom k mäsu pridáme premytú hnedú ryžu, zalejeme ich 500 ml vody, znova prikryjeme a dusíme približne 15 minút.
- Po 15 minútach do hrnca vmiešame kyslú kapustu a 2 minúty jedlo podusíme za stáleho miešania. Ak v hrnci neostala žiadna voda, pridáme ešte cca 100 ml vody, prípadne nálevu z kapusty a zamiešame.
- Následne všetko z hrnca presunieme do zapekacej formy (s rozmermi cca 30 x 25 cm). Vrch dobre zatlačíme varechou alebo stierkou a potrieme jogurtom.
- Koložvársku kapustu pečieme približne 35 minút pri 180 stupňoch.