Koložvárska kapusta

Jednoduchá fit koložvárska kapusta

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Pre všetkých milovníkov jedál z kyslej kapusty tu mám tentokrát pripravený recept na zjednodušenú verziu koložvárskej kapusty bez vrstvenia, ako inak, než vo fit podaní.* Chutí úplne famózne, je šťavnatá, na jej prípravu potrebujete iba zopár surovín a v kuchyni sa zbytočne dlho nezdržíte. Ak už dlho odkladáte prípravu koložvárskej kapusty práve pre jej zdĺhavý proces prípravy, toto je recept pre vás!

5
porcií
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  2. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, minútu premiešavame, a potom pridáme aj mleté mäso.
  3. Približne 3 minúty ho za stáleho miešania restujeme, potom pridáme koreniny, soľ a necháme ho dusiť pod pokrievkou po dobu 5 minút.
  4. Potom k mäsu pridáme premytú hnedú ryžu, zalejeme ich 500 ml vody, znova prikryjeme a dusíme približne 15 minút.
  5. Po 15 minútach do hrnca vmiešame kyslú kapustu a 2 minúty jedlo podusíme za stáleho miešania. Ak v hrnci neostala žiadna voda, pridáme ešte cca 100 ml vody, prípadne nálevu z kapusty a zamiešame.
  6. Následne všetko z hrnca presunieme do zapekacej formy (s rozmermi cca 30 x 25 cm). Vrch dobre zatlačíme varechou alebo stierkou a potrieme jogurtom.
  7. Koložvársku kapustu pečieme približne 35 minút pri 180 stupňoch.