Paradajková omáčka
Jednoduchá bolonská omáčka
Autor receptu: domcatko31
Jednoduchá, chuťovo výborná omáčka len zo základných surovín.
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Množstvo zeleniny závisí od veľkosti. Nech nie je ani veľmi veľká, ani veľmi malá. Zeler som mala menšiu buľvu, stačí ho málo. Zeleninu umyjeme, očistíme a najemno nasekáme/nastrúhame.
- V hrnci si zohrejeme trocha oleja a opražíme na ňom cibuľu (môžeme k nej pridať aj cesnak).
- Pridáme mäso, osolíme, okoreníme a miešame, kým mäso nebude opečené. (Mäso sa môže použiť prakticky akékoľvek. Len musí byť pomleté, poprípade rozsekané v elektrickom sekáčiku.)
- K opečenému mäsu a cibuľke pridáme ostatnú zeleninu a tiež trocha opražíme.
- Zalejeme pretlakom. Ak použijete hustý pretlak, tak zalejeme trochou vody a dobre pomiešame. Pridáte bylinky podľa chuti. Môže sa použiť bazalka, oregano, tymian, bobkový list, majorán a podobne.
- Omáčku necháme chvíľku variť na miernom ohni a zatiaľ si uvaríme cestoviny.
Ak ochutnáte omáčku a zdá sa vám, že tam ešte niečo chýba, skúste dosoliť, pridať troška korenia/rasce/kúsok bujónu...
- Hotovo! :)
Viem, že to možno nie je originálny recept, ale je naozaj chutná a na jej prípravu nepotrebujeme nejaké špeciálne (drahé) suroviny.