Paradajková omáčka

Jednoduchá bolonská omáčka

Autor receptu: domcatko31

Jednoduchá, chuťovo výborná omáčka len zo základných surovín.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Množstvo zeleniny závisí od veľkosti. Nech nie je ani veľmi veľká, ani veľmi malá. Zeler som mala menšiu buľvu, stačí ho málo. Zeleninu umyjeme, očistíme a najemno nasekáme/nastrúhame.
  2. V hrnci si zohrejeme trocha oleja a opražíme na ňom cibuľu (môžeme k nej pridať aj cesnak).
  3. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme a miešame, kým mäso nebude opečené. (Mäso sa môže použiť prakticky akékoľvek. Len musí byť pomleté, poprípade rozsekané v elektrickom sekáčiku.)
  4. K opečenému mäsu a cibuľke pridáme ostatnú zeleninu a tiež trocha opražíme.
  5. Zalejeme pretlakom. Ak použijete hustý pretlak, tak zalejeme trochou vody a dobre pomiešame. Pridáte bylinky podľa chuti. Môže sa použiť bazalka, oregano, tymian, bobkový list, majorán a podobne.
  6. Omáčku necháme chvíľku variť na miernom ohni a zatiaľ si uvaríme cestoviny. Ak ochutnáte omáčku a zdá sa vám, že tam ešte niečo chýba, skúste dosoliť, pridať troška korenia/rasce/kúsok bujónu...
  7. Hotovo! :) Viem, že to možno nie je originálny recept, ale je naozaj chutná a na jej prípravu nepotrebujeme nejaké špeciálne (drahé) suroviny.